Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στα χέρια των καθηγητών η υπόθεση των αγώνων

Μετά τη συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) απευθύνεται στη βάση του κλάδου και καλεί τους καθηγητές και τις ΕΛΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες για γενικές συνελεύσεις, να συντονιστούν σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο και να προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και επισημαίνει ότι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι απαιτείται άμεσα η αλλαγή των συσχετισμών για να πορευτεί το συνδικαλιστικό κίνημα ταξικά και αγωνιστικά.

Η ΔΕΕ απευθυνόμενη προς τον κλάδο καταγγέλλει την "επιζήμια τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία αρνείται να κλιμακώσει τους αγώνες "στρώνοντας" έτσι το δρόμο στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525 και τη λιτότητα. Καταπατούν την απόφαση της ΓΣ προέδρων για νέες ΓΣ το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη. Μετά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, οι ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Συνεργασία" προτείνουν (κυρίως η τελευταία) διάλογο με το υπουργείο, καταγγέλλει η ΔΕΕ. Εχουν αναγάγει το διάλογο σε αυτοσκοπό. Χωρίς ισχυρό κίνημα, χωρίς αγώνες, ο διάλογος σφραγίζει απλώς τη συναίνεσή τους. Θέλουν τα συνδικαλιστικά όργανα λέσχη συζητήσεων και όχι όργανα πάλης για τα προβλήματα του κλάδου. Γι' αυτό αρκούνται σε προσφυγές, με θεαματικό και αποπροσανατολιστικό τρόπο και ανακυκλώνουν τη γνωστή "καραμέλα" της προτασιολογίας. Αντί να "κρύβονται" πίσω από το "η ΟΛΜΕ δεν έχει θέσεις" ας καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για να τις κρίνει ο κλάδος. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Κωλυσιεργούν, ροκανίζουν το χρόνο και μετά λένε: Μα δεν έχουμε χρόνο για κινητοποιήσεις". Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκαλούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Νόμου 2525, η ΔΕΕ τονίζει ότι "η κινητικότητα και οι πρωτοβουλίες οποιασδήποτε ομάδας είναι θετικές, αρκεί να εντάσσονται σε μια στρατηγική κατάργησης του Νόμου 2525 και διατήρησης της επετηρίδας και να υποτάσσονται στην ανάγκη της ενιαίας δράσης του κλάδου. Επιμέρους στρατηγικές που αναζητούν "λύσεις" στα πλαίσια του Ν. 2525 είναι κοντόφθαλμες, αδιέξοδες και εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης", τονίζει η ΔΕΕ και καταγγέλλει ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Συνεργασία" "χρησιμοποιούν το πρόβλημα των αναπληρωτών ως άλλοθι στη συναίνεσή τους να καταργηθεί η επετηρίδα με συνυπεύθυνη την "Παρέμβαση" που υιοθετούσε εισηγήσεις, οι οποίες βήμα - βήμα εξασθένιζαν το αίτημα διατήρησης της επετηρίδας".

  • Την πάγια θέση του κλάδου των εκπαιδευτικών για διατήρηση της επετηρίδας, ως τον πιο φερέγγυο και αξιόπιστο θεσμό διορισμού τους, σε αντίθεση με το διαγωνισμό πρόσληψης του ΑΣΕΠ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΔΟΕ.

Αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιλέγεται ο καλύτερος εκπαιδευτικός μέσα από 3ωρους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ούτε "επικυρώνεται" η επιστημονική του καταλληλότητα και επάρκεια με την επίκληση "αδιάβλητων" διαδικασιών, αλλά ο εκπαιδευτικός γίνεται με την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που του παρέχεται στα παιδαγωγικά τμήματα, με τη συνεχή επιμόρφωση και τη διαρκή επιστημονική στήριξη και φροντίδα της πολιτείας.

Απευθυνόμενο δε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το ΔΣ της ΔΟΕ τονίζει ότι τα θέματα της παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με μονομερείς αποφάσεις και "ερήμην" των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ