Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει από την ως τώρα αδιαλλαξία της και να προχωρήσει σε δεσμεύσεις (φραστικές προς το παρόν) για την προώθηση λύσεων, έστω και μερικώς, στα οξυμένα προβλήματά μας.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" και μεταξύ άλλων επισημαίνει: Δεν τρέφουμε αυταπάτες, η στάση της κυβέρνησης δε συνιστά ότι έχουμε και αλλαγή της πολιτικής της. Στη συγκεκριμένη χρονική φάση μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι αποτέλεσμα των αγώνων από τη βάση των εργαζομένων. Εργαζομένων που ξεπέρασαν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, ένωσαν τη φωνή τους στη βάση των προβλημάτων, που είναι κοινά για όλους μας.

Οι εργαζόμενοι στην ΤΑ με τη δυναμική των αγώνων τους έδωσαν ένα πλήγμα στη συγκεκριμένη αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Αμφισβήτησαν με τα αιτήματά τους τις λογικές των "ευρωπαϊκών μονόδρομων". Ταυτόχρονα όμως δίνουν και έδωσαν απάντηση στην αντίληψη που σε κάποιο βαθμό περνά στο συνδικαλιστικό κίνημα και οδηγούν στη συναίνεση, την υποταγή και το συμβιβασμό. Φορείς αυτής της αντίληψης γενικά είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση", αλλά και οι υπερεπαναστάτες στα λόγια (Αγωνιστικές Κινήσεις - Συσπειρώσεις) αριστεριστές.

Οι εργαζόμενοι στην ΤΑ, επισημαίνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση υλοποίηση και δρομολόγηση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση και ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε λύσεις που οδηγούν ενάντια στους λίγους, τους εκμεταλλευτές της αντιλαϊκής ιερής συμμαχίας. Κυβέρνηση, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκή Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ