Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Ερώτηση για το τραγικό περιστατικό

Ο πρόσφατος θάνατος ενός τρίχρονου αγοριού στη Χίο, έφερε στην επιφάνεια, για μια ακόμη φορά, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χίου από την έλλειψη παιδιάτρου, επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας.

Επίσης αναδείχτηκε με τραγικό τρόπο και η αδυναμία εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών, που απαιτείται η άμεση μεταφορά τους στην Αθήνα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν τους υπουργούς Κ. Γείτονα και Τ. Μαντέλη σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε:

  • Να καλυφθεί η θέση παιδιάτρου, αλλά και για να δημιουργηθεί παιδιατρική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου;
  • Να αγοραστούν ελικόπτερα παντός καιρού, ώστε να καλύπτουν τις επείγουσες ανάγκες στα νησιά του Αιγαίου;
Ανακοίνωση του ΙΣΑ

Την εποχή αυτή, όπως κάθε χρόνο, εμφανίζονται σποραδικά κρούσματα μηνιγγίτιδας, τα οποία σε καμία περίπτωση δε συνιστούν και δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως επιδημία, αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) εξαιτίας των τελευταίων κρουσμάτων μηνιγγίτιδας.

Ο ΙΣΑ ενημερώνει ότι η μηνιγγίτιδα αυτή οφείλεται, στην πλειονότητά της, σε μηνιγγιτιδόκοκκο, για τον οποίο δε συνιστάται εμβόλιο. Πρέπει, όμως, αμέσως μόλις διαγνωστεί η νόσος να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Το πρόβλημα, επισημαίνει ο ΙΣΑ, δε λύνεται με τη μεταφορά του ασθενούς, ιδιαίτερα από απομακρυσμένες περιοχές, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία λόγω απώλειας πολύτιμου χρόνου. Η μεταφορά του ασθενή μπορεί να γίνει μετά την έναρξη της θεραπείας, με τη χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών, στα οποία ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι ευαίσθητος.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να μη θεωρείται κάθε εμπύρετο νόσημα ως κοινή ίωση και έτσι να παραβλεφτεί ενδεχόμενη μηνιγγίτιδα. Πυρετός, πονοκέφαλος, τυχόν εξάνθημα, έμετοι και δυσκαμψία του αυχένα, είναι σημεία που πρέπει να μας ευαισθητοποιούν και να απευθυνόμαστε εγκαίρως στο γιατρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ