Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η "Λερναία Υδρα" του ρατσισμού

"

Μαζέψτε τους πριν είναι αργά - ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ - Ασύδοτοι δολοφονούν, κλέβουν και τρομοκρατούν πολίτες". Αυτή η εκτός ορίων ρατσιστική προτροπή για "τσουβάλιασμα" όλων των Αλβανών που ζουν στη χώρα μας ήταν προχτές πρωτοσέλιδο της "Αυριανής". Μη νομίζετε, όμως, ότι το μικρόβιο χτυπάει μόνο τα "χοιροστάσια" τύπου Ταύρου. Γιατί και η σοβαρή και έγκυρη"Καθημερινή" φρόντισε να εκδοθεί με ρεπορτάζ που είχε τίτλο στην πρώτη της σελίδα τον "Ανεξέλεγκτη δράση Αλβανών "μπουκασδόρβων"". Οσο για τον "Αδέσμευτο Τύπο" πούλησε χτες στους αναγνώστες του την... είδηση ότι "Η Ελλάδα (είναι) στο έλεος των Αλβανών".

***

Είμαστε οι τελευταίοι που θα κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει ως πρωταγωνιστές - σε αρκετές περιπτώσεις- αλλοδαπούς. Είμαστε, όμως, και οι τελευταίοι που θα αποδεχτούμε την επιχείρηση παραγραφής των αντικειμενικών αιτιών, που γεννούν και αναπαράγουν την παραβατική συμπεριφορά και την αντικατάσταση αυτών των αντικειμενικών αιτιών με... γενετικές και εθνοφυλετικές ερμηνείες.

Κατ' αρχάς είναι επιβεβλημένο να σημειωθεί ότι η τύπου Σικάγο δολοφονία προ ημερών του ελεγκτή της οικονομικής θέσης των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, δε φαίνεται να σχετίζεται με Αλβανούς...

Αυτό, πάντως, που σχετίζεται απολύτως με τη χώρα μας είναι το γεγονός πως το οικονομικο-κοινωνικό της σύστημα αποτελεί θερμοκήπιο για τη συγκρότηση μιας "κρίσιμης μάζας" ανθρώπων, που το περιθώριο, στο οποίο έχουν στοιβαχτεί, τους προσφέρει μια εύκολη "διέξοδο": Την ένταξή τους σε ένα "στρατό του υποκόσμου". Παράλληλα, εκεί που ευδοκιμεί η φτώχεια, η ανέχεια και η εκμετάλλευση, είναι αποδεδειγμένο ότι ευδοκιμούν και οι εγκέφαλοι του υποκόσμου.

***

Αυτό που επίσης ισχύει είναι ότι αν κάτι σχετίζεται με τους Αλβανούς και τους άλλους αλλοδαπούς, που ζουν στην Ελλάδα, είναι η οικτρή υπαγωγή τους στα"σκουπίδια" της πολιτισμένης Δύσης. Οι οικονομικοί μετανάστες που κατά χιλιάδες έχουν συρρεύσει στη χώρα μας, γίνονται το μπαλάκι ανάμεσα στις τρεις πλευρές του τριγώνου: Πρώτη, το κράτος που ενδιαφέρεται να έχουν τα"αφεντικά" φτηνή εργατική δύναμη. Δεύτερη, τα κάθε λογής "αφεντικά" που όταν παίρνουν στη δούλεψή τους τον Αλβανό τον λογαριάζουν για σκλάβο, ενώ όταν τον ξεζουμίσουν και τον πετάξουν βλέπουν στο πρόσωπό του τον "κλέφτη και το δολοφόνο". Τρίτη, οι οργανωμένες ομάδες του εγκλήματος που μπορούν με ευκολία να "στρατολογούν" ανθρώπους από τον κάλαθο των αχρήστων που τους έχει εναποθέσει η ημετέρα καπιταλιστική πατρίς.

***

Κάποιοι από τους "στρατεύσιμους" νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι και ο... "δικός μας" Νικ δε Γκρικ. Να "δουλεύουν" για "πάρτη" τους και όχι για τα οργανωμένα κέντρα της "μαφίας". Αλλά, τι είναι εκείνο που επιτρέπει την ύπαρξη "μαφιόζικων" συμπεριφορών; Τι είναι εκείνο που οπλίζει το χέρι του αλλοδαπού ή του Ελληνα στη χώρα μας; Η απάντηση δε δίδεται παρά μόνο αν αναλογιστεί κανείς τι είναι εκείνο που, τελικά, το αφοπλίζει. Και εκείνο που αφοπλίζει το χέρι του "μπουκαδόρου" δεν είναι το τσουβάλιασμά του και το άνοιγμα της πόρτας των συνόρων, προς τα έξω ή η πόρτα της φυλακής, προς τα μέσα. Εχουν δοκιμαστεί και τα δυο και οι "αλβανοφάγοι" το γνωρίζουν πολύ καλά.

***

Εκείνο που αφοπλίζει είναι το άνοιγμα της πόρτας της ζωής. Οσο οι πόρτες της ζωής θα είναι ερμητικά κλειστές για τους απόκληρους, αυτοί, με ή χωρίς ελληνικό διαβατήριο, θα εγκληματούν. Και οι κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση όχι μόνο θα συνεχίζουν να κερδίζουν, αλλά θα κερδίζουν διπλά, μέσω της τροφοδότησης της ελληνικής κοινωνίας και με το δηλητήριο του ρατσισμού. Ενα δηλητήριο που "αθωώνει" και την περιθωριοποίηση των αλλοδαπών, και την εκμετάλλευσή τους, και την αστυνομοκρατούμενη επιβολή της "ευταξίας", αφού, τελικά, πρόκειται για "όντα β διαλογής", βρε αδερφέ... Μόνο που, αδερφέ, το σύστημα που σήμερα συνωστίζει τον Αλβανό στην Ομόνοια, σε έσερνε εσένα πριν δεκαετίες στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου. Και όπως το σύστημα σε "έχωσε" εσένα τότε στις στοές, σήμερα αυτόν τον "χώνει" στον υπόκοσμο. Εσύ, τουλάχιστον, αδερφέ ήσουν "τυχερός", γιατί τότε ο καπιταλισμός είχε ανάγκη από χέρια που θα κρατούσαν κασμάδες. Και έτσι σε έκανε "εργάτη β διαλογής" και όχι "εγκληματία". Και στις στοές και στον υπόκοσμο, τα αφεντικά είναι ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι το "όπλο" που σου δίνουν κάθε φορά. Τότε ο κασμάς, σήμερα το μαχαίρι. Αν στραφούμε κατά της εθνικότητας ή μόνο κατά του φυσικού προσώπου, εκείνου που κρατάει το "όπλο" και ξεχάσουμε τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος, τότε θα έχουμε ταϊσει τη Λερναία Υδρα.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ