Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρέος να εμποδίσουμε τη Σένγκεν

Εκδήλωση των ΠΚΣ έγινε χτες το μεσημέρι στη Νομική

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες υπονομεύονται. Ο πολίτης "φακελώνεται" μόνο και μόνο, γιατί υπάρχουν υποψίες ότι στο μέλλον μπορεί και να παρανομήσει. Καταργείται το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών. Και όλα αυτά στο όνομα της Συνθήκης Σένγκεν, που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΠΚΣ Νομικής, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους αυριανούς νομικούς για τα νέα δεδομένο, που δημιουργεί η Συνθήκη Σένγκεν και ο νόμος 2472/97 που την ενεργοποιεί, διοργάνωσε χτες εκδήλωση στο Νομικό της Νομικής.

Ο Ν. Τσιούνης,μέλος τη Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα για τη μη εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν (ΣΣ) είπε ότι με τη ΣΣ "φακελώνουν" τους πολίτες με την υπόνοια ότι στο μέλλον μπορεί να παρανομήσουν, ενώ έρχεται σε αντίθεση με μια σειρά άρθρων του Συντάγματος. "Εχουμε χρέος απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις που θίγουν στοιχειώδη δικαιώματα, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες να απαντήσουμε με μέτωπο αντίστασης", σημείωσε ο Δ. Καλτσώνης,διδάκτωρ Νομικής που παρότρυνε τους φοιτητές, να μην αφήσουν να περάσει απαρατήρητη η ΣΣ.

Η Ρ. Τριγάζη,μέλος των ΠΚΣ Νομικής είπε ότι με τη ΣΣ ανατρέπεται η βασική αρχή του κράτους δικαίου, που είναι το τεκμήριο της αθωότητας των πολιτών και καθιερώνεται το κριτήριο ενοχής των πολιτών, αφού θεωρούν τους πάντες ύποπτους. "Το ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω του Σένγκεν αποτελεί πολιτική επιλογή αυταρχισμού της άρχουσας τάξης, με σκοπό το σταμάτημα κάθε μορφής αντίστασης στα όποια σχέδιά του", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ