Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ...
των λαϊκών εισοδημάτων

Επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου υποταγή της χώρας στα αντιλαϊκά σχέδια της ΟΝΕ και ικανοποιώντας πλήρως τις αξιώσεις που προβάλλουν οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την επίσπευση της ένταξης της δραχμής στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος

Στην υποτίμηση της δραχμής προχωρά τώρα η κυβέρνηση του "νέου ΠΑΣΟΚ", που μέχρι χτες υπεραμυνόταν, με δηλώσεις των στελεχών της, του... "σκληρού" εθνικού νομίσματος. Επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου υποταγή της χώρας στα αντιλαϊκά σχέδια της ΟΝΕ και ικανοποιώντας πλήρως τις αξιώσεις που προβάλλουν οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι τρομοκράτες των χρηματαγορών, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να επισπεύσει την ένταξη της δραχμής στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος.

Αν και όλοι οι αρμόδιοι, ανεπίσημα, μίλαγαν χτες το βράδυ για την υποτίμηση της δραχμής, επίσημα η κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, προτίμησαν να τηρήσουν "σιγήν ιχθύος", αποφεύγοντας να κάνουν οποιαδήποτε ανακοίνωση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σήμερα από τους ..."εταίρους" στη Νομισματική Επιτροπή. Πάντως, τα διάφορα σενάρια έκαναν λόγο για υποτίμηση της δραχμής από 6% και να φτάνει το 12%. Οποιοδήποτε κι αν είναι το ποσοστό της υποτίμησης βέβαιο είναι ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του, θα επιβαρύνουν το σύνολο της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της χώρας, των οποίων το εισόδημα θα μειωθεί αυτόματα, ενώ θα ευνοήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και κύρια τους μεγαλοεξαγωγείς.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ