Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις

Σε τρίωρη στάση εργασίας στις 15 Γενάρη προχωρά η ΟΛΜΕ, ενώ οι αποφάσεις για τη στάση της ΔΟΕ απέναντι στην προωθούμενη αξιολόγηση - χειραγώγηση παραπέμφθηκαν για μετά τις γιορτές. Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καταγγέλλει τη στάση των άλλων παρατάξεων στις δύο οργανώσεις και απευθύνεται στη βάση του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ πρότεινε 24ωρη απεργία στις 15 Γενάρη με αίτημα «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της αξιολόγησης». Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Συνεργασία, Παρέμβαση πρότειναν κινητοποίηση (24ωρη) με πλήθος ζητημάτων για τα οποία δεν έκαναν το παραμικρό από το Σεπτέμβρη έως σήμερα. Η δε ΠΑΣΚ ζήτησε να μην περιέχεται καθόλου «η απόσυρση του νομοσχεδίου» αίτημα που, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, μόνο στα λόγια προβάλλεται από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ - Συνεργασία - Παρέμβαση.

Τελικά, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, η συγκεκριμένη πλειοψηφία, προκειμένου να συγκαλύψει την άρνησή της να αναδείξει και να συγκρουστεί με ό,τι προωθεί η αξιολόγηση, διαμόρφωσε εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις (14 - 17 Γενάρη) με βάση μάλιστα κείμενα που είχαν ψηφιστεί από τις αρχές Νοέμβρη με πρόταση για 24ωρη απεργία τέλος Γενάρη. Ταυτόχρονα, αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας στις 15 Γενάρη.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να μετατρέψουν την 3ωρη στάση σε 24ωρη απεργία με αίτημα «να αποσυρθεί τώρα το τριπλό νομοσχέδιο».

Για το ...νέον έτος η ΔΟΕ

Για το...«νέον έτος» παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις για τη στάση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στο τριπλό νομοσχέδιο καθώς το ΔΣ της ΔΟΕ με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν κατέληξε σε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση. Και στις δύο συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ πρότεινε, με μοναδικό αίτημα την απόσυρση του τριπλού πολυνομοσχεδίου, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 15 του Γενάρη, τονίζοντας, ότι δεν εγκαταλείπει κανένα απ' τα υπόλοιπα αιτήματα, με γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ σχολιάζοντας τη στάση των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που αντιπρότειναν διεκδικητικό πλαίσιο με πλειάδα αιτημάτων και μέσα σ' αυτά και την απόσυρση ή προτάσεις εξωραϊσμού του νομοσχεδίου, δηλώνει ότι «δίνουν για μια ακόμη φορά, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και της δίνουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αυτό το νομοσχέδιο με "αντιπαροχές" σε άλλα αιτήματα. Ετσι επιχειρούν να συγκαλύψουν τη συμφωνία τους με την ουσία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.»

Η παράταξη καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων με έκτακτες συνεδριάσεις τους να προχωρήσουν άμεσα στην κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τις 15 Γενάρη με μοναδικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ