Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με κακοκαιρία οι γιορτές

Νέος κύκλος κακοκαιρίας ξέσπασε από χτες και αναμένεται να επεκταθεί σ' ολόκληρη τη χώρα

Χειροτερεύσει από χτες ο καιρός και η επιδείνωση θα επεκταθεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι πιθανό να χιονίσει για λίγο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από την Κυριακή όμως μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένονται τοπικές βροχές ενώ θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν χτες απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του Μαρτίνου στο 123ο χλμ μέχρι το 259ο και από αυτό μέχρι το 320ό χλμ. Στο Μαρτίνο είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία επειδή δίπλωσε τράκτορας νταλίκας. Με αλυσίδες διεξαγόταν η συγκοινωνία στην Εθνική Αθήνας -Θεσσαλονίκης, από το 399ο χλμ - 474 χλμ. Εξαλλου το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι κλειστό στο Δομοκό. Ετσι χτες αμαξοστοιχία προς Αθήνα επέστρεψε στη Λάρισα, ενώ τρένο προς Λάρισα επέστρεψε στο Λιανοκλάδι. Αποκλεισμένα παραμένουν 100 χωριά σε ολόκληρη τη χώρα. Δύο στην Αρτα, δύο στη Φλώρινα, δύο στα Ιωάννινα, δύο στην Πιερία, τρία στα Γρεβενά, επτά στον Εβρο, οκτώ στην Κοζάνη και τα Τρίκαλα και 25 στη Ροδόπη κ.ά. Επίσης, ήταν σχεδόν αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Καστοριάς και Κιλκίς.

Στην Εύβοια πάνω από 20 χωριά τελούσαν, μέχρι χτες, σε πλήρη συσκότιση εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, αλλά και της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Εντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στη Φθιώτιδα, όπως και στους νομούς Φωκίδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας που επέτεινε τα προβλήματα που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία τις προηγούμενες μέρες.

Με χτεσινό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της σημαντικής επιβάρυνσης των καιρικών συνθηκών, διακόπηκαν από χτες το βράδυ όλα τα δρομολόγια των τρένων από Αθήνα για κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αντίστροφα. Οσοι θέλουν να ταξιδέψουν σήμερα με τρένο θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 5297.777 ή με τους κατά τόπους σταθμούς του ΟΣΕ.

Πρόγνωση του καιρού κατά περιοχές:

Ιόνιο - Δυτική Ελλάδα: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά. Την Κυριακή τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ασθενή, ενώ τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν και πάλι καταιγίδες. Θα υπάρξουν ωστόσο και διαστήματα σχετικής βελτίωσης. Ανήμερα των Χριστουγέννων θα εκδηλωθούν βροχές, κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα εναλλάσσονται από νοτιοδυτικοί σε βορειοδυτικοί, με ένταση έως και 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Μακεδονία - Θράκη: Το Σάββατο ασθενή καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Από την Κυριακή έως και τα Χριστούγεννα δε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, και μόνο πρόσκαιρα θα έχουμε σχετική βελτίωση και ανοίγματα του καιρού κυρίως στη Θράκη.

Θεσσαλία - Στερεά - Αν. Πελοπόννησος - Εύβοια: Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές. Την Κυριακή και πάλι θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά χιόνια, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν «ανοίγματα» του καιρού.

Κυκλάδες - Κρήτη: Βαθμιαία οι άνεμοι θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Από την Κυριακή έως και την Τρίτη θα εναλλάσσονται από Δ-ΝΔ σε Δ-ΒΔ, στα 6-7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ από το Σάββατο έως και τα Χριστούγεννα θα είναι μικρής διάρκειας και έντασης.

Ανατολικό Αιγαίο - Δωδεκάνησα: Από την Κυριακή έως την Τρίτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με μικρά όμως διαστήματα βελτίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ