Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική και τη διαδικασία νομιμοποίησης των παράνομων αλλοδαπών πραγματοποίησε χτες στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν ψήφισμα στο γραφείο του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, με το οποίο ζητούν: Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας. Να δοθεί επ' αόριστον παράταση στις προθεσμίες κατάθεσης των απαραίτητων για τη νομιμοποίηση δικαιολογητικών. Να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο, από 500.000 σε 200.000 δραχμές, που καταβάλλουν όσοι επιθυμούν και μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Να καταργηθεί το παράβολο των 50.000 δραχμών που καταβάλλουν οι αλλοδαποί μαζί με την αίτηση για άδεια παραμονής. Να καταργηθεί, τέλος, η υποχρέωση των μεταναστών να προσκομίζουν σύμβαση εργασίας για να νομιμοποιηθούν.

Η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει σήμερα ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και του Κ. Σκανδαλίδη αναβλήθηκε (εξαιτίας υποχρεώσεων του υπουργού) και μετατέθηκε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, την επομένη των γιορτών των Χριστουγέννων το υπουργείο αναμένεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση τροποποίησης διατάξεων του μεταναστευτικού νόμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ