ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«Κριτήριο ψήφου τα συμφέροντα των εργαζομένων»

Σε εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές μίλησε στη Δάφνη, τη Δευτέρα το βράδυ, ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά

Τετάρτη 15 Μάρτη 2006

Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά
«Στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές θα συγκρουστούν δύο γραμμές, οι δύο γραμμές που συγκρούονται κάθε μέρα». Αυτό τόνισε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), μιλώντας σε συγκέντρωση στη Δάφνη που διοργάνωσε η «Δημοτική Συμπαράταξη». Ο ομιλητής υπογράμμισε πως στις επερχόμενες εκλογές η γραμμή - που εκφράζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ - που θέλει την υποταγή των εργαζομένων είναι ανάγκη να καταδικαστεί. Ακόμα, κάλεσε τους Δαφνιώτες να στηρίξουν τη γραμμή «που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, κάθε μέρα». Να στηρίξουν «τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η "Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών", ...συνδυασμοί που πάνε κόντρα στο ρεύμα, για να πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι».

Επισήμανε, μάλιστα, το ενιαίο της εκλογικής μάχης λέγοντας: «Είτε στη Δάφνη, είτε στα Ταμπούρια, είτε στο Πέραμα κατοικεί κάποιος, το κριτήριο είναι το ίδιο. Το κριτήριο είναι τα συμφέροντά του, ανεξάρτητα από το πού μένει». Με το σκεπτικό αυτό κάλεσε το λαό να «καταδικάσει τα κόμματα που προωθούν και εκπροσωπούν την πολιτική που θίγει τα συμφέροντά του».

Αντιλαϊκός απολογισμός

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δάφνης, με τη «Δημοτική Συμπαράταξη», Κώστας Κονταργύρης, ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στη Δάφνη. Οπως είπε,«μόνο στην οκταετία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ τα δημοτικά τέλη έφτασαν 2,5 φορές πάνω, από 165 δραχμές που ήταν πήγαν σε 392 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο, με σοβαρή επιβάρυνση για τη λαϊκή οικογένεια». Με τη σημερινή διοίκηση της ΝΔ, συνέχισε, «έγιναν δύο αυξήσεις στο 7% και είχαν περίσσευμα 600.000 ευρώ που τα διέθεσαν για άλλες χρήσεις, αν και είναι παράτυπο, δημαγωγώντας πως δεν έκαναν αυξήσεις τα δύο τελευταία χρόνια». Υπογράμμισε πως «όλα αυτά που έχουν παρακρατηθεί παράνομα και για τη Δάφνη ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ», ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε το γεγονός των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που σήμερα έχουν φτάσει τα 100 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί. Χαρακτηριστικό είναι πως στο σταθμό της δημοτικής επιχείρησης σήμερα οι Δαφνιώτες έχουν φτάσει να πληρώνουν 1.500 ευρώ το χρόνο.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Φώτης Βαρδής, από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών», ο οποίος τόνισε τον πλαστό και αποπροσανατολιστικό «διαχωρισμό τοπικών και γενικών προβλημάτων». Κάλεσε τους Δαφνιώτες να στηρίξουν το μέτωπο που αντιστέκεται στην πολιτική η οποία θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση το μακρύ βραχίονα του κράτους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής του πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-05-09 00:00:00.0)
Ή στοιβαγμένοι ή στην αναμονή... (2004-04-30 00:00:00.0)
Μήνυμα αντεπίθεσης (2002-10-10 00:00:00.0)
Και το «ΘΕΡΜΙΣ» παραδίδεται για τσιμεντοποίηση (2002-05-30 00:00:00.0)
Ο Κ. Κονταργύρης υποψήφιος στη Δάφνη (2002-04-26 00:00:00.0)
Τώρα είναι η ώρα (1999-05-25 00:00:00.0)