Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Κ. Κονταργύρης υποψήφιος στη Δάφνη

Ο Κώστας Κονταργύρης
Ο Κώστας Κονταργύρης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχτές, στην αίθουσα του Κέντρου ΕΡΜΗΣ στη Δάφνη, η συγκέντρωση για την ανάδειξη του Κώστα Κονταργύρη ως υποψηφίου δημάρχου, που θα υποστηρίξει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η Δημοτική Συμπαράταξη «Ενότητα Αλλαγή Δημιουργία» (ΕΑΔ). Η πρωτοφανής για τα δεδομένα του Δήμου παρουσία δημοτών, το ζεστό και μαχητικό κλίμα, καθώς και η αισιοδοξία για την επερχόμενη εκλογική μάχη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης, γεγονός που επισήμανε από την αρχή της ομιλίας του ο Κ. Κονταργύρης, ο οποίος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη δουλιά όλων μέχρι τον Οκτώβρη, η Δάφνη και οι Δαφνιώτες θα κερδίσουν το μέλλον που τους αξίζει.

Στη συνέχεια, ο ομιλητής αναφέρθηκε στη σημερινή δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα συμφέροντα των δημοτών, γιατί βρέθηκε δέσμια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και μεταθέτει τα βάρη της πολιτικής της και της πολιτικής της κυβέρνησης στις πλάτες των δημοτών. Εχει συσσωρεύσει τεράστια χρέη στο δήμο στη διάρκεια της οκταετίας που διοικεί, ακολουθεί την πολιτική της υπέρογκης φορολογίας ξεζουμίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα και, ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία έργων.

«Σήμερα, υπογράμμισε ο Κ. Κονταργύρης, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, τίποτα δε φαίνεται ν' αλλάζει, όσον αφορά το χαρακτήρα και τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής και των συμμάχων της. Εγκλωβισμένοι από την κυβερνητική πολιτική και τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στην ουσία, βάζουν τους πολίτες της Δάφνης, τις ανάγκες, τις ελπίδες και τα οράματά τους σε δεύτερη θέση».

Στο ερώτημα «τι πρέπει να γίνει;», ο Κ. Κονταργύρης απάντησε πως η πόλη της Δάφνης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν αντέχει άλλους διαχειριστές. «Σήμερα, αυτό που η πόλη μας χρειάζεται - είπε - είναι ένα ενωτικό Μέτωπο Αντίστασης σ' αυτήν την πολιτική. Μέτωπο διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν, Μέτωπο Συμμετοχής των Πολιτών, ένα Μέτωπο Αλλαγής και Δημιουργίας, για τη σωτηρία της πόλης, Μέτωπο Προοπτικής». Στην κατεύθυνση αυτή, ο ομιλητής κάλεσε να συναντηθούν όλοι οι Δαφνιώτες. «Σε μια τέτοια προσπάθεια - κατέληξε - εμείς δηλώνουμε από σήμερα ότι στρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον επίπονο δρόμο του διαλόγου. Το κάναμε μέχρι σήμερα και θα πάρουμε και νέες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να βρεθούμε με όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής των Νοτιοανατολικών συνοικιών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ. Μπότση. Αντιπροσωπεία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Δάφνη. Εκπρόσωποι μαζικών φορέων: ΠΕΑΕΑ, Σύλλογοι Γυναικών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνταξιούχοι, Εργαζόμενοι Δήμου, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, Επιτροπή Ειρήνης, Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Δάφνης, Νεανική Δράση για την Ειρήνη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ