Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού κινήματος

Στην κατάμεστη αίθουσα της Πολιτιστικής Λέσχης Ελευσίνας, η ΝΑΣ Δ. Αττικής έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου νομάρχη στον Κ. Παπαπολυχρονίου

Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου
Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου
Με τον Κώστα Παπαπολυχρονίου να ηγείται του ψηφοδελτίου της, έναν παλιό γνώριμο στους κατοίκους της περιοχής, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής ρίχνεται με πείσμα στη μάχη των ερχόμενων Νομαρχιακών Εκλογών, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενάντια στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου έλαβε το «χρίσμα» στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΝΑΣ την Τετάρτη το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο Πολιτιστική Λέσχη Ελευσίνας, δίνοντας μία και μοναδική υπόσχεση, εκ μέρους όλης της Παράταξης: «Θα παλέψουμε αποφασιστικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει κανένα από τα αντιλαϊκά σχέδια όλων αυτών που θέλουν να βάλουν το νομό μας στο περιθώριο και την υποβάθμιση».

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου γεννήθηκε στο Βαλτεσίνικο Αρκαδίας, εργάστηκε στις οικοδομές και στο εργοστάσιο τσιμέντων «ΧΑΛΥΨ» επί πολλά έτη, ενώ παράλληλα σπούδασε νομικά. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Υπολοίπου Ν. Αττικής με το ΚΚΕ, ενώ υπηρέτησε το Δήμο Ασπροπύργου από το 1975 μέχρι το 1998 σαν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και σαν δήμαρχος από το 1986 έως το 1994. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου και δεκάδες εκπρόσωποι συνδικάτων, τοπικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης, σωματείων συνταξιούχων και άλλων μαζικών φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δ. Αττική, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαρκής η υποβάθμιση του νομού

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Αντ. Χοροζάνη, πρώην νομαρχιακού συμβούλου, ο οποίος κάνοντας έναν απολογισμό των τεσσάρων χρόνων που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές για τα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, επισήμανε μεταξύ άλλων:

Η ανεργία αυξήθηκε στο νομό πάνω από 22%, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν προς το χειρότερο, η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζει με την επίθεση στο Κοινωνικό Ασφαλιστικό, χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων. Τα εργατικά ατυχήματα καθημερινά πληθαίνουν, η υπερεκμετάλλευση των αλλοδαπών και Αθιγγάνων της περιοχής έχει ενταθεί. Οι ΕΒΕ βιώνουν την πτώση του τζίρου, χρεοκοπίες, τοκογλυφικά δάνεια, τον αφανισμό. Τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά πάρκα που έχουν χωροθετηθεί στο νομό δεν έγιναν, ενώ ταυτόχρονα δίνεται στους Λάτσηδες το δικαίωμα να ασυδοτούν σε βάρος του περιβάλλοντος. Από το σεισμό του '99 τα όποια μέτρα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση έμειναν στα χαρτιά, πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, πολλοί κάτοικοι ζουν ακόμα στα λυόμενα, χωρίς ελπίδα να γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι φτωχοί αγρότες του νομού αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ για τη νεολαία του νομού διαγράφεται μια πάρα πολύ άσχημη προοπτική μέσα από την υποβάθμιση της μόρφωσης και των ταξικών φραγμών. Σε όλο το νομό δεν προχώρησαν τα έργα αποχέτευσης, η αντιπλημμυρική προστασία προχωρά με ρυθμούς χελώνας και με την παραμικρή βροχή οι πόλεις πνίγονται.

Δε θα συνεργήσουμε στην υποταγή

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους «για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με ανακηρύξετε επικεφαλής του συνδυασμού», υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ερχόμενων εκλογών, «αφού μέσω αυτών θα επιχειρηθεί να επιβεβαιωθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι θέσεις αυτών των κομμάτων που, παρά τις φραστικές αντιρρήσεις, την αποδέχονται και τη στηρίζουν απολύτως. Θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο σας γι' αυτό. Η πολιτική αυτή με μια σειρά νόμων, κάτω από τον ελκυστικό τίτλο "αποκέντρωση", μετατρέπει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε μέσο για την υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων, εκφραστή και υποταγμένο όργανο που θα διευκολύνει ή θα εκτελεί τις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας και άλλων ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων».

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου κάλεσε τους συγκεντρωμένους να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για μία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που «να μη συνεργήσει σε τέτοια υποταγή, να μη μετατραπεί σε φοροεισπράκτορα των χειμαζόμενων από τη βαριά φορολογία εργαζόμενων μισθωτών, αλλά να βγει, μέσω των εκπροσώπων της, σαν πραγματικός εκφραστής της λαϊκής εντολής και να πει ξεκάθαρα στο λαό ότι θα παλέψει ασυμβίβαστα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, της ανεργίας, των ναρκωτικών, της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής υποβάθμισης του τόπου».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ