Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
«Στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία του δήμου

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της απόφασης 21/2001 της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, με την οποία επιτρέπεται πλέον η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου και των δήμων, καλεί την κυβέρνηση με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς. Προστίθεται ότι ο Δήμος Καλαμαριάς από υποχρεώσεις για απαλλοτριώσεις που αφορούν διάνοιξη δρόμων και πλατειών, θα υποχρεωθεί με τη διαδικασία αυτή να καταβάλει ποσά που ανέρχονται σε τέτοιο ύψος, που είναι αδύνατο να καλυφθεί ακόμη και αν όλα τα έσοδά του διατίθενται για περισσότερα από δέκα έτη αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

«Καταγγέλλουμε τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία καραδοκούν για να καταληστέψουν την περιουσία του Δήμου Καλαμαριάς. Ζητούμε την άμεση σύγκληση της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚ για να πάρουν θέση πάνω στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα με τη συμμετοχή και όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς», τονίζεται στο ψήφισμα.

Προστίθεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώσει και θα κινητοποιήσει το λαό της Καλαμαριάς, για να προασπίσει μαζί με τους εργαζόμενους στο δήμο, την περιουσία του δήμου που είναι στην ουσία περιουσία των πολιτών της Καλαμαριάς.

Σημειώνεται ότι προχτές το πρωί απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού σε βάρος περιουσιακών στοιχείων του δήμου. Οικοδομική εταιρία επιχείρησε να βγάλει στο σφυρί διαμερίσματα, οικόπεδα και το πάρκιν, που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του. Ο Δήμος Καλαμαριάς χρωστάει 900 εκατ. δρχ. στην εταιρία ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση ακίνητης περιουσίας της, προκειμένου να γίνει η διάνοιξη κεντρικής αρτηρίας. Τελικά ο πλειστηριασμός αποτράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα που έδειξαν δεκάδες δημότες της Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ