Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Με ελικόπτερο θα πηγαινοέρχεστε
  • Στο χώρο της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του 2003
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Eurokinissi

Ο Αγάπιος Σαχίνης
«Δεν μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι αυτοί που θα έρθουν στην πόλη μας το 2003. Αυτοί έχουν φουσκώσει τα φλάμπουρα του νεοφασισμού, της οικονομικής, πολιτιστικής και ρατσιστικής πολιτικής στην Ευρώπη. Είμαστε ειλικρινείς. Αδέλφια με τον Σολάνα δεν είμαστε. Με αυτούς που μακέλεψαν τα Βαλκάνια δεν έχουμε κοινό λόγο», ξεκαθάρισε ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, που είχε ως θέμα τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην κυβέρνηση, στο δήμαρχο, σε όλους ότι δε θα μας βρείτε με σημαιούλες της ΕΕ να φωνάζουμε "ζήτω" στο Σολάνα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ορθά ο κ. Πάγκαλος πρόβλεψε υπόγειο για να συνεδριάζουν. Και ορθότατα επιλέγετε τώρα το χώρο της ΔΕΘ. Γιατί χρειάζεται αεροκαθίστρα, ελικοδρόμιο. Με ελικόπτερο θα πηγαινοέρχεστε».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, ο οποίος ενημέρωσε για τα δύο «κορυφαία» γεγονότα, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα «συμβάλουν στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ευρωπαϊκή μητρόπολη, κόμβο αναφοράς της ευρύτερης ΝΑ Ευρώπης»: Τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Ιούνη του 2003 και τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2007-2008.

Ο Γ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο πακέτο θεμάτων που θα επεξεργαστεί η Ελληνική Προεδρία το 2003, σε έργα που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται, σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας, αλλά και με τις υποδομές. Π.χ. έργα βελτίωσης του αεροδρομίου, έργα αναπλάσεων κυρίως στις εισόδους της πόλης «ώστε η Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα στους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, καθώς και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που θα έρθουν από όλο τον κόσμο».

Και κάλεσε τους φορείς να υποστηρίξουν την πόλη, «γιατί όλοι θα πονέσουμε, εάν αυτά τα γεγονότα τα θετικά για την πόλη μετεξελιχθούν σε αρνητικά». Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργού διοίκηση και αντιπολίτευση του δήμου. Αλλοι μίλησαν για τη γνωστή φιλοξενία του λαού της πόλης και άλλοι, όπως ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής της Συνόδου.

Απάντηση δόθηκε μόνο από τον Α. Σαχίνη, που παραφράζοντας το στίχο του ποιητή μίλησε για «Θεσσαλονίκη πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Και πρόσθεσε: «Προτείνετε έργα για τον καλλωπισμό της πόλης. Δεν είδα να προτείνετε αεροδιάδρομο για τους καλεσμένους σας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να το πάρετε υπόψη σας. Την πόλη θα την υπερασπιστούμε. Ομως θα υπερασπιστούμε και το δικαίωμα υπεράσπισης των αξιών. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε αυτή την πόλη, ο λαός και ξέρει να αγωνίζεται και δε χάνει τη μνήμη του. Οσοι επιχειρούν να μας υποχρεώσουν να χάσουμε τη μνήμη μας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Επίσης με αφορμή και τη διεκδίκηση της EXPO, κατήγγειλε για άλλη μια φορά πως το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό της παραγωγικής ανάπτυξης, αλλά της πόλης παροχής υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ