Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν. ΓΛΥΝΑΤΣΗ
Οι εργαζόμενοι έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Να αναδιπλωθεί και να σταματήσει τη δίωξη ενάντια στο Νικήτα Γλυνάτση, ανάγκασαν την πλειοψηφία της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Αρτας, οι εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, πολιτικοί φορείς και ο λαός της Αρτας με την πίεση που άσκησαν, ώστε να μην προχωρήσει η αντιδημοκρατική, αντισυνδικαλιστική και προκλητική αυτή ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι, στα τέλη Μάρτη με πρωτοστατούντες τον πρόεδρο του συνεταιρισμού και το νομικό του σύμβουλο, γραμματέα της ΝΕ Αρτας του ΣΥΝ, η πλειοψηφία του συνεταιρισμού υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή του Αρθρου 15 του νόμου 1264/82 με ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του συνδικαλιστή για να άρει την προστασία του, προκειμένου να τον απολύσει. Η συγκεκριμένη πολιτικο-συνδικαλιστική δίωξη που έγινε στο πρόσωπο του Ν. Γλυνάτση, μέλους της Επιτροπής Περιοχής της Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, της διοίκησης της ΟΣΕΓΟ, μέλους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Αρτας και ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του νομού ενάντια σε αυτή την πολιτική, αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων και έγινε σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι οργανώνουν την αντίστασή τους στην αντεργατική κυβερνητική επίθεση.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση, που η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ εξέδωσε, μετά τη λήξη της υπόθεσης της Επιτροπής του άρθρου 15, σημειώνεται πως «η εργατική αλληλεγγύη απέρριψε την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό» και τονίζεται πως «δεν πέρασε η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων με τη μεθοδευμένη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εναντίον του Νικήτα Γλυνάτση από την πλειοψηφία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας.

Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων και των οργανώσεών τους, στο Νομό μας και σε όλη την Ελλάδα, η αποφασιστική στάση άλλων μαζικών και πολιτικών οργανώσεων, καθώς επίσης και της κοινής γνώμης, δημιούργησαν ένα κλίμα γενικής κατακραυγής και αγανάκτησης που υποχρέωσαν την πλειοψηφία του ΔΣ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού να αναδιπλωθεί και να ανακαλέσει την προσφυγή της στην επιτροπή.

Για άλλη μια φορά η Εργατική Αλληλεγγύη έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις, απέδειξε ότι η αποφασιστική, μαζική και αγωνιστική πάλη των εργαζομένων, έχει αποτελέσματα, μπορεί να βάλει φρένο σε κάθε αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική μεθόδευση.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, αλλά και την έκβασή της, οι εργαζόμενοι και οι οργανώσεις τους μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, σε μια περίοδο - μάλιστα - που είναι σε εξέλιξη η επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών και άλλων κατακτήσεών τους, η Πρωτομαγιά κλπ.

Η αναδίπλωσή τους δεν πρέπει - επίσης - να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού, αντίθετα πρέπει να είναι καθαρό σε κάθε κατεύθυνση, πως μεθοδεύσεις «διαφορετικής» μορφής θα τύχουν της ίδιας και πιο αποφασιστικής αντιμετώπισης.

Θλιβερή και απαράδεκτη για μια ακόμα φορά η στάση του γνωστού γραμματέα του ΣΥΝ, που μέχρι την τελευταία στιγμή επιδίωκε να εξωθήσει την υπόθεση στα άκρα.

Δε δίστασε επίσης να ζητήσει τη συμμετοχή στην επιτροπή, εκπροσώπου του ΣΕΒ!!.., δίνοντας γραμμή πλεύσης για το πώς πρέπει να κινούνται οι βιομήχανοι εναντίων των εργαζομένων, αποκαλύπτοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο στήσιμο αυτής της δίωξης.

Δημιουργούνται σοβαρά πολιτικά και ηθικά ερωτήματα όταν για τη στάση και τη σιωπή τους γίνονται συνένοχοι αυτών των απαράδεκτων πρακτικών και μεθοδεύσεων... εκτός - βέβαια - κι αν το «παιχνίδι» είναι σικέ από όλους...

Οι εργαζόμενοι πάντως έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα και σύντομα θα εισπράξουν την απάντηση που τους αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ