Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αλλοδαποί δικάζονται για κατασκοπία

Η εκδίκαση της υπόθεσης των δώδεκα Αγγλων και των δύο Ολλανδών που είχαν κατηγορηθεί για απλή κατασκοπία, μετά τη σύλληψή τους πέρσι το Νοέμβρη, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, άρχισε χθες το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Να θυμίσουμε ότι τη μέρα της σύλληψης των 14 κατηγορουμένων, η είσοδος του στρατιωτικού αεροδρομίου ήταν ελεύθερη για το κοινό, λόγω γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους φωτογραφικό υλικό και άλλες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν οι τύποι των αεροπλάνων.

Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Νεκτάριος Σαμάρας, προϊστάμενος Ασφαλείας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο οποίος στην κατάθεσή του με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε πως η πράξη των κατηγορουμένων αποτελεί πράξη κατασκοπίας. Αιτιολογώντας την άποψη αυτή, επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, πως δεν ανήκουν στην αεροπορική λέσχη όπου ισχυρίζονται ότι ανήκουν και πως βρέθηκαν φωτογραφίες στην κατοχή τους από κλειστούς και μη προσβάσιμους χώρους για το κοινό, μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η δίκη θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ