Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Επιτέθηκε στο ΚΚΕ αντί να απολογηθεί για παρακολουθήσεις συνδικαλιστών

Ο Ε. Μαλέσιος, απαντώντας σε Ερώτηση του Ορ. Κολοζώφ, είπε ότι το ΚΚΕ καλλιεργεί «κλίμα φοβίας» και επανέφερε τις συκοφαντίες περί «ανίερων συμμαχιών»

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ε. Μαλέσιος, ο οποίος, αντί να απολογηθεί, απαντώντας σε Ερώτηση του Ορ. Κολοζώφ, για τα κρούσματα παρακολουθήσεων συνδικαλιστών από την Ασφάλεια, επιτέθηκε ενάντια στο ΚΚΕ με κατάφωρα συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Αφού είπε ότι το ΚΚΕ δημιουργεί κλίμα φοβίας (!) εντελώς ξεκάρφωτα επανέφερε τα περί «ανίερων συμμαχιών» και απευθυνόμενος στον Ορ. Κολοζώφ - που βάσει του κανονισμού δεν μπορούσε να του απαντήσει - είπε: «Εχετε προχωρήσει οριστικά και λύσατε και το δίλημμα "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, τι Μητσοτάκης - Καραμανλής". Το λύσατε πλέον υπέρ του Καραμανλή. Με γεια σας, με χαρά σας».

«Πρέπει να ντρέπεστε γι' αυτά που λέτε», του φώναξε ο Ορ. Κολοζώφ, καθώς ο υφυπουργός επέλεξε τη δευτερολογία του για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ αποφεύγοντας έτσι την απάντηση στα λεγόμενά του.

Αυτή καθ' εαυτή η Επίκαιρη Ερώτηση αφορούσε νέο κρούσμα παρακολούθησης εργατικής κινητοποίησης στις 10 Απρίλη, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ζητούνταν από την κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα για τη διάλυση τέτοιων σκοτεινών μηχανισμών.

Ο Ε. Μαλέσιος είπε ότι και το νέο κρούσμα παρακολούθησης δεν ήταν τίποτα σοβαρό αφού ο συγκεκριμένος αστυνομικός στα πλαίσια της πεζής του περιπολίας τυχαία πέρασε έξω από το Εργατικό Κέντρο και όταν είπε «μία καλημέρα στο θυρωρό» έγινε αντιληπτός από τους συνδικαλιστές. Ισχυρίστηκε δε ότι το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με «εντολές μυστικής παρακολούθησης συγκεντρώσεων και σήμερα δε λειτουργούν τέτοιοι μηχανισμοί».

Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, αφού μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 19 τέτοιες περιπτώσεις πολλές από τις οποίες έχουν έρθει για συζήτηση και στη Βουλή. Ομως, συνέχισε, η σταθερή απάντηση της κυβέρνησης είναι «περνούσαν απέξω οι αστυνομικοί, είδαν φως και μπήκαν μέσα». Και πρόσθεσε: «Επιτέλους, να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός, και θα σας έλεγα να ελέγξετε καλύτερα τους υφισταμένους σας και το τι γίνεται εκεί πέρα».

Εάν δε μπορείτε να τους ελέγξετε, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τότε σημαίνει ότι αυτά τα κέντρα που μαζεύουν αυτές τις πληροφορίες είναι έξω από τον έλεγχό σας και έχουμε δίκαιο να ανησυχούμε. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα σας δέσουν κύριε υφυπουργέ. Θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα σας δέσουν, αν δεν κάνετε τους ελέγχους που πρέπει να κάνετε. Κάντε σοβαρό έλεγχο γύρω από αυτό το ζήτημα. 'Η το ελέγχετε και είναι κατεύθυνση της πολιτικής εξουσίας η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων με κέντρο συνδικαλιστικού ελέγχου ή υπάρχει αυτό το κέντρο έξω από το δικό σας έλεγχο. Ελέγξτε το, γιατί είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και δεν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε τέτοιου είδους καταγγελίες εάν δεν ανησυχούμε πραγματικά».

Στη δευτερολογία του ο Ε. Μαλέσιος εκτός από το παραλήρημα που αναφέρθηκε παραπάνω, είπε ότι σήμερα δεν «υπάρχει ίχνος υποψίας για τη στάση της Αστυνομίας, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων». Επανέλαβε ότι τα περιστατικά που καταγγέλλονται είναι «ανούσια» και απευθυνόμενος στον Ορ. Κολοζώφ είπε προκλητικά ότι αυτά τα περιστατικά «τα διογκώνετε και τα προεκτείνετε, προκειμένου να δημιουργήσετε φοβίες ότι τάχα τελείτε σε παρανομία, ότι τάχα τα μέλη σας, οι συνδικαλιστές σας ή οι σπουδαστές, ενδεχομένως, τελούν σε παρανομία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ