Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Ο Δήμας Δώρης υποψήφιος δήμαρχος

Στην κατάμεστη αίθουσα «Πάνθεον» του Πολιτιστικού Κέντρου της Ηγουμενίτσας, έγινε την προηγούμενη βδομάδα η εκλογή της Γραμματείας και ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου της Δημοτικής Κίνησης Ηγουμενίτσας. Υποψήφιος δήμαρχος ανακηρύχτηκε ο Δήμας Δώρης, μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ηγουμενίτσας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γ. Παπαθεοδώρου, γραμματέας της ΝΕ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, ο Κ. Τζουμανίκας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ και πλήθος μαζικών φορέων.

Η Δημοτική Κίνηση αντιτάχθηκε στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και στις αρνητικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνοντας τα τοπικά προβλήματα, ο εισηγητής αναφέρθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης, το οποίο είναι το παραθαλάσσιο τμήμα της και το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Λιμένα που πρόσφατα έγινε Ανώνυμη Εταιρία και που δεν αποκλείεται στο μέλλον να περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη, κάτι που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για τους κατοίκους και το μέλλον της περιοχής. Εντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεν υπάρχει Σχέδιο Πόλης, ενώ καρκινοβατούν κάποια έργα τα οποία θα μπορούσαν να «ανακουφίσουν» κάπως την περιοχή.

Η Δημοτική Κίνηση κάλεσε τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας να παλέψουν ενωμένοι μέσα από μία ενεργητική κοινωνική συμπαράταξη, να διεκδικήσουν ένα Δήμο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Να απαιτήσουν ένα Δημοτικό Συμβούλιο ασυμβίβαστο στις πιέσεις και στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ. Ενα Δημοτικό Συμβούλιο που με τη συνεχή συμμετοχή των κατοίκων θα προωθεί λύσεις τόσο στα καθημερινά όσο και στα θεσμικά προβλήματα του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ