Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το Πέραμα επανεκλέγει τον αγωνιστή δήμαρχο

Σε εκδήλωση της δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» ανακηρύχτηκε, προχτές το βράδυ, ξανά υποψήφιος ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος

Η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε τη μαζική προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη πόλη», όπου ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος ανακηρύχτηκε ομόφωνα και μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων πάλι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης. Ενώ τα λαδί και πορτοκαλί μπαλόνια --τα χρώματα του συνδυασμού-- και η μουσική έδιναν μια γιορταστική εικόνα στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο νέο πεζόδρομο στη Λεωφόρο Ειρήνης 202 και όλοι οι συγκεντρωμένοι έδειχναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γυρίσει το Πέραμα πίσω. Να μην αφήσουν τις δυνάμεις που απεργάζονται το «χαμό» της πόλης να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Εδειχναν αποφασισμένοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε ο αγωνιστής γιατρός Γιάννης Πατσιλινάκος, ο δικός τους άνθρωπος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για τον καθένα τους, ο δήμαρχος που έκανε την παραγκούπολη πόλη, να επανεκλεγεί τον Οκτώβρη.

Η αντίσταση, η αγωνιστικότητα, η διεκδίκηση δεν είναι άγνωστες λέξεις για τους Περαμιώτες. Χρόνια τώρα έχουν κατανοήσει ότι τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Λέξεις όπως δυτική προβλήτα, αποχέτευση, πλατεία λαού, πεζόδρομος, εταιρίες πετρελαιοειδών, υπουργείο Γεωργίας, ΤΕΛ, αίθουσα πυγμαχίας, ομοσπονδία μπιλιάρδου, Αρμός, γήπεδα 5 επί 5, θερινός κινηματογράφος, Χωράφα, ΟΛΠ, ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, παραχωρητήρια, 2ος δρόμος και άλλες, δεν είναι απλές λέξεις. Πίσω από αυτές βρίσκονται μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δυναμικές διεκδικήσεις, κατάθεση ψυχής, συνεχής προσπάθεια. Σε όλα αυτά μπροστάρης, δάσκαλος και συμμαχητής ήταν πάντα ο Γιάννης Πατσιλινάκος. Ο άνθρωπος που καθημερινά βιώνει τους πόθους και τις ανάγκες των κατοίκων της εργατούπολης.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος
Ο Γιάννης Πατσιλινάκος
Και, όμως, για κάποιους νεόκοπους υποψήφιους δημάρχους η ανεπάρκεια, αλλά και οι δεσμοί τους με διάφορα κέντρα τούς οδηγεί σε έναν αγώνα λάσπης κατά του δημάρχου. «Φαίνεται ότι οι υποβολείς και πάτρωνες τούς επέβαλαν και αυτοί δε δίστασαν να συκοφαντήσουν τον δήμαρχο - καμάρι της πόλης, χαρακτηρίζοντάς τον, ακόμα και... «μιζαδόρο και κλέφτη»! Γιατί οι συγκεκριμένοι υποβολείς τους, από τη στιγμή που δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν ή κάτι καλό μπορούν να πουν, επιδιώκουν τη φυσική και ηθική εξόντωση της μόνης δύναμης που στέκεται αντίθετη με τα συμφέροντά τους. Ετσι, καταφεύγουν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημάρχου, παρουσιάζοντας τον ως... «κουρασμένο και εκ προοιμίου τελειωμένο», τόνισε ο Μάκης Σταυρίδης, μέλος του προεδρείου της Κίνησης.

Εδωσε τα πάντα για το Πέραμα

Αμέσως μετά πήρε το λόγο η πρόεδρος της Κίνησης Θεοδώρα Στρατίνα, η οποία θα πει: «Τα προβλήματα και οι αγώνες του Περάματος απαιτούν την επανεκλογή του Γιάννη Πατσιλινάκου για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό, για το λαό». Το λόγο πήραν και πολλοί από τους παραβρισκόμενους. Μεταξύ άλλων μίλησαν οι Σταύρος Μιχαλακάκος αντιδήμαρχος, ο Ι. Παπαδαντωνάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας Χριστόδουλος Σταυρίδης που τόνισε απευθυνόμενος στον Γ. Πατσιλινάκο: «Οσοι σε κατηγορούν ένα δεν μπορούν να πουν. Οτι δεν έδωσες τα πάντα για το Πέραμα». Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Περάματος Σπύρος Σουκαράς είπε ότι θα σταθεί δίπλα στο Γ. Πατσιλινάκο για ένα καλύτερο Πέραμα που να ανήκει σ όλους. Ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος εργάτης από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είπε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για να μην κλείσει η Ζώνη. Η Μαρία Ζύμαρη, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχος, υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει αν η πόλη θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω.

Ο δήμαρχος

«Η Κίνησή μας επί 20 χρόνια διεκδικεί και επιτυγχάνει. Πήραμε πάνω από 60 χώρους. Ολα μας τα σχολεία λειτουργούν μόνο πρωί. Ο πολιτισμός παράγεται σε κάθε γωνιά του Περάματος. Ο αθλητισμός είναι μαζικός. Δεν υπάρχει παιδί που να μη μαθαίνει ένα μουσικό όργανο», τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Πατσιλινάκος, προειδοποιώντας στη συνέχεια πως: «Κάποιοι σχεδιάζουν για την πόλη μας ένα μεγάλο χτύπημα. Δε θα τους αφήσουμε».

Ακολούθως αναρωτήθηκε, αν υπάρχει κάποιος που να βεβαιώνει ότι μεταξύ των μυστικών όρων του ξεπουλήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν περιέχεται και η εξαφάνιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης... Ο Γ. Πατσιλινάκος εξάγγειλε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στο Πάσχα, ώστε να σταματήσει η καταστροφή που επιχειρείται για το Πέραμα. «Μια ανάλγητη κυβέρνηση σκέφτεται μόνο τα συμφέροντα των 5 πολυεθνικών που έχουν αγοράσει τη Ζώνη», θα πει χαρακτηριστικά.

«Κανένα μεγάλο έργο δε γίνεται στην περιοχή. Οι ναυτιλιακές εταιρίες φεύγουν. Ο Πειραιάς απαξιώνεται. Αξίζει τον κόπο να δημιουργηθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα για όλο τον Πειραιά, που θα παλέψει τα προβλήματα όλης της περιοχής. Οι πέντε αναπτυξιακές προτάσεις του δήμου είναι μια καλή βάση για αυτό», υπογράμμισε και αφού επανέλαβε ότι ο αγωνιστής Περαμιώτης δε θα αφήσει να γίνει η καταστροφή, κατέληξε κηρύσσοντας τον: «Καλό αγώνα».

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ παραβρέθηκε ο Σπύρος Σουκαράς και από το ΚΚΕ ο Σήφης Κωτσαντής, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της Γραμματείας του Κόμματος.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, εκπρόσωποι από τον Περαμαϊκό, την Πολιτιστική Κίνηση Περάματος, τους Συλλόγους Κρητών, Ποντίων, Ικαριωτών, την Ενωση Γονέων Περάματος, το Σύλλογο «Καραϊσκάκη», την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, τα δύο σωματεία εργαζομένων στο Δήμο, τη ΝΑΣ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ