Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ή στοιβαγμένοι ή στην αναμονή...

Σε αποκλεισμό των γραμμών του τρένου προχώρησαν για δύο ώρες χτες το απόγευμα, οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και όσοι χρησιμοποιούν το σταθμό της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο έδειξαν την αγανάκτηση για τα δρομολόγια του ΟΣΕ, τα οποία - όπως καταγγέλλουν - είναι λίγα σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ ο μικρός αριθμός των βαγονιών τούς αναγκάζει είτε να στριμώχνονται σε αυτά, είτε να περιμένουν τον επόμενο συρμό.

«Χτες, έγινε αυτό που γίνεται κάθε μέρα», είπε στο «Ρ» ο Γιάννης Κουβάτης, ο οποίος καθημερινά χρησιμοποιεί το τρένο, για να πηγαίνει στη δουλιά του. «Το δρομολόγιο των 3.50 μ.μ. για Αθήνα ήρθε στις 4.20, μπήκαν ελάχιστοι μέσα και στοιβάχτηκαν σα σαρδέλες, ενώ η πλειοψηφία έπρεπε να περιμένει το επόμενο», μας περιέγραψε. «Εξοργιστήκαμε και αποκλείσαμε τις γραμμές, ζητώντας να έρθει και άλλο τρένο να εξυπηρετήσει το κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Στύπας, οικοδόμος, που εργάζεται στον Αγιο Στέφανο, δήλωσε εξοργισμένος:«Απ' τη μία μας αύξησαν την τιμή στο εισιτήριο λόγω των καινούριων βαγονιών του ΟΣΕ, από 1,20 σε 1,80 ευρώ για Αθήνα, και απ' την άλλη η κατάσταση χειροτερεύει».

Ο αντιδήμαρχος Αγίου Στεφάνου, Βαγγέλης Δαφνής, μας ενημέρωσε ότι «αμέτρητες φορές η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί στον ΟΣΕ χωρίς αποτέλεσμα». Μετά από δύο ώρες, ήρθε και άλλος συρμός, αλλά οι κάτοικοι προειδοποίησαν πως αν δε λυθεί το θέμα θα συνεχίσουν να κινητοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ