ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικός παλμός σε όλη τη χώρα
Τετάρτη 7 Ιούνη 2006

Motion Team

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή τους στα όσα προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση εκφράζουν με διαδηλώσεις, καταλήψεις αλλά και μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις οι φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα. Το χαρακτηριστικό των αγωνιστικών διεργασιών είναι η μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων και σε αρκετές περιπτώσεις η συσπείρωση των φοιτητών στα διεκδικητικά πλαίσια της ΠΚΣ και των Πανελλαδικών Συντονιστικών.

Στη Θεσσαλονίκη, χτες οι φοιτητές του Νομικού και του Οικονομικού της Νομικής, αμέσως μετά τις γενικές τους συνελεύσεις (που αποφάσισαν συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα) πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μαχητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε και το Συντονιστικό ΑΕΙ χτες το απόγευμα. Με μπροστάρη το πανό «Οχι στο νέο νόμο - πλαίσιο. Οχι στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση. Παλεύουμε για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας» ξεκίνησαν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου. Με συνθήματα όπως «Μέχρι τις Βρυξέλλες καλά να ακουστεί η δωρεάν Παιδεία δε βγαίνει στο σφυρί», βγήκαν στην Εγνατία κι από εκεί πέρασαν στην Αγίας Σοφίας και την Τσιμισκή, με παλμό και καταιγιστικά συνθήματα. Εκαναν στάση με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο και η διαδήλωση συνεχίστηκε στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους για να καταλήξει στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στις Σέρρες συνεχίζεται η κατάληψη της ΣΤΕΦ ενώ πορεία στη Φλώρινα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία έκαναν χτες φοιτητές των τμημάτων Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στα Γρεβενά η ΠΚΣ πραγματοποίησε μαζική σύσκεψη σπουδαστών του ΤΕΙ.

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία και την Παρασκευή κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από το τοπικό Συντονιστικό. Σε αποκλεισμό της Νομαρχίας προχώρησε στην Ξάνθη το τοπικό Συντονιστικό και καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στη Λάρισα

Μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας και συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου και στη συνέχεια έγινε πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία. Εκεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου τους επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντινομάρχη Παιδείας Γ. Φακή.

Σήμερα, στις 2 μ.μ., οι φοιτητές θα συναντηθούν με τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής, στο κτίριο «Κατσίγρα», όπου θα θέσουν την αναγκαιότητα κοινού συντονισμού της αγωνιστικής δράσης, ενώ προγραμματίζουν να δώσουν μαζικό «παρών» και στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική και μαχητική απάντηση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης (2019-10-18 00:00:00.0)
Πλατιά συστράτευση (2007-10-19 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο δρόμο μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές (2006-06-08 00:00:00.0)
Κάθε μέρα στο δρόμο: Να μην περάσει ο νόμος - πλαίσιο (2006-06-07 00:00:00.0)
Δε θα περάσει! (2006-06-02 00:00:00.0)
Πανελλαδική - παλλαϊκή κινητοποίηση αύριο (1998-11-25 00:00:00.0)