Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κάθε μέρα στο δρόμο: Να μην περάσει ο νόμος - πλαίσιο

Αποκλεισμός των γραφείων του ΣΕΒ στην Αθήνα σήμερα στις 7 το απόγευμα. Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Την Παρασκευή περικύκλωση της Βουλής

Στο δρόμο καθημερινά, πλέον, βγαίνουν φοιτητές και σπουδαστές, ενώ μαζί τους διαρκώς, τόσο στις ίδιες τις συνελεύσεις, όσο και στην καθημερινή κινητοποίηση έξω από τις σχολές, στέκονται αποφασιστικά οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 13 από τις 17 συνελεύσεις παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν στελέχη του ΠΑΜΕ, κάνοντας καθαρό πως αυτός ο αγώνας αφορά άμεσα - προσωποποιημένα κάθε εργατική οικογένεια.

Εκτίμηση, που αντικατοπτρίζεται και στην αξίωση που βάζουν στις συνελεύσεις οι δυνάμεις της ΠΚΣ, να κηρύξουν απεργία τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ, καθώς τα ζητήματα της εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά αφορούν μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δηλώνει τη δυναμική αντίθεση των σπουδαστών και φοιτητών στην άγρια επίθεση που εξαπολύεται ενάντια στα δικαιώματά τους.

Φοιτητές και σπουδαστές συντονίζονται στην απαίτηση «ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 22.000 υπολογίζονται οι φοιτητές που τις δύο τελευταίες μέρες έχουν πάρει μέρος στις γενικές συνελεύσεις στην Αθήνα, ενώ χτες σε Νομική, ΜΙΘΕ και ΤΕΦΑΑ Αθήνας υπερψηφίστηκε μαζικά το πλαίσιο πάλης της ΠΚΣ. Σε 13 γενικές συνελεύσεις, στους φοιτητές μίλησαν στελέχη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της συμπόρευσης των ταξικών συνδικάτων με το φοιτητικό σπουδαστικό κίνημα.


Διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην παρέμβαση του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση, σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν μαζί με το ΠΑΜΕ σε αποκλεισμό των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην Αθήνα. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζουν από κοινού τις περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς για την ενημέρωση των εργαζομένων για όσα σχεδιάζονται στην Παιδεία.

Αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν με τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δράσης των Συντονιστικών και της ΠΚΣ προβλέπει κλιμάκωση με περικύκλωση της Βουλής την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. ενώ σε άλλες πόλεις προγραμματίζονται αντίστοιχα περικυκλώσεις Δήμων, Νομαρχιών κλπ.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν για παραπέρα την αγωνιστική τους απάντηση στους σχεδιασμούς για μια ανώτατη εκπαίδευση υποταγμένη στα μονοπώλια, με τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 27 και 28 Ιούνη, οπότε και είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αθήνα σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ με αντικείμενο την Ανώτατη Εκπαίδευση. Καλούν επίσης σε πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του σχεδίου για το νόμο - πλαίσιο στη Βουλή, στην Αθήνα.

Χτες, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών με αποκλεισμούς δρόμων και κάλεσμα στο λαό να πάρει θέση στον αγώνα τους. Το μεσημέρι, σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Καβάλας, σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ απέκλεισαν το σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη ενώ φοιτητές της Νομικής απέκλεισαν την οδό Σόλωνος. Χτες επίσης σε καταλήψεις των γραφείων Ειδικών Λογαριασμών προχώρησαν οι φοιτητές στη Γεωπονική, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθήνας ενώ κατάληψη έγινε και στο «γραφείο διασύνδεσης» του Πολυτεχνείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους την Παρασκευή (2007-11-07 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες σήμερα σε όλη τη χώρα (2007-10-11 00:00:00.0)
Σήμερα όλοι στο συλλαλητήριο (2007-03-08 00:00:00.0)
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια (2006-06-15 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο δρόμο μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές (2006-06-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικός παλμός σε όλη τη χώρα (2006-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ