Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα όλοι στο συλλαλητήριο

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ξανά στους δρόμους. Σε ένα νέο συλλαλητήριο. Το ένατο εβδομαδιαίο συλλαλητήριο από την αρχή του 2007. Ακούραστοι. Δυνατοί. Σήμερα, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται ξανά στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια σε μια νέα πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση, ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης.

Το μήνυμα αντηχεί σήμερα σε όλη την Αθήνα: Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Αντηχεί έξω από τη Βουλή. Εκεί, που σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Εκεί, φοιτητές και σπουδαστές από κάθε γωνιά της χώρας θα επαναλάβουν αποφασιστικά την απαίτησή τους: Ο νόμος - έκτρωμα να μην ψηφιστεί.

Με σημαία τις ανάγκες που από πέρσι το καλοκαίρι τους βγάζουν στο δρόμο, φοιτητές και σπουδαστές σήμερα θα διαδηλώνουν για ώρες. Δε σταματούν, όπως δε σταματάει και ο αγώνας τους. Γιατί οι απαιτήσεις τους δε διαγράφονται. Γιατί τα δικαιώματά τους είναι δίκαια. Είναι δικαιώματα για μόρφωση, για δουλιά, για ζωή. Και δεν είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από αυτά.

Ηδη στην Αθήνα, σε κινητοποιήσεις μετά από νέο γύρο γενικών συνελεύσεων βρίσκονται 27 φοιτητικοί και όλοι οι σπουδαστικοί σύλλογοι. Οι πανεπιστημιακοί συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση όπως αποφάσισαν στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί τους καθηγητές και η ΟΛΜΕ, που έχει κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.).

Διαδήλωσαν και χτες

Πορεία πραγματοποίησαν χτες στην Καστοριά οι σπουδαστές των ΤΕΙ μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ενώ σε μαζική αποχή από τα μαθήματα προχώρησαν φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Συλλαλητήριο έγινε χτες και στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων.

Σήμερα σε κινητοποιήσεις καλούν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολυτεχνείο. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν και οι σπουδαστές των συλλόγων ΣΔΟ και ΣΤΕΦ Καβάλας. Στην Κοζάνη συγκέντρωση διοργανώνεται στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, ενώ στη Φλώρινα στις 5 μ.μ. στην πλατεία. Οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καλούν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

  • Στη Σάμο οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για να πετύχουν συμμετοχή περισσότερων φοιτητών στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, απευθύνθηκαν στο λαό ζητώντας να βοηθήσουν δίνοντας από το υστέρημά τους ό,τι χρηματικό ποσό μπορούσε ο καθένας, μιας και μόνο τα εισιτήρια, μετά κιόλας από την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών, ξεπερνάνε τα 35 ευρώ. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και συγκινητική, μιας και μόνο οι κάτοικοι του Καρλοβάσου, όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο, πρόσφεραν συνολικά πάνω από 600 ευρώ. Επίσης λεφτά δόθηκαν από τη Νομαρχία και το Εργατικό Κέντρο. Με τα λεφτά που μαζεύτηκαν καλύπτονται 100% τουλάχιστον 30 εισιτήρια με επιστροφή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ