ΚΕΡΚΥΡΑ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Χιλιάδες στις εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ
Τρίτη 27 Ιούνη 2006

Πέτροβας Σπύρος

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα
Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και δεκάδες φορείς από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(μεταξύ των οποίων ο Δήμος Φαιάκων, Κέρκυρας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) του αθλητισμού και του πολιτισμού (Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ, Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Κέρκυρας κ.ά.), νεολαιίστικοι σύλλογοι, συνδικαλιστικοί και εργατικοί φορείς (Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών κ.ά.) συμμετείχαν και συνέβαλαν στις εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην Κέρκυρα, που έγιναν στις 23 και 24 Ιούνη. Συνολικά πήραν μέρος 90 φορείς και μόνο την πρώτη μέρα μοιράστηκαν 3.000 προκηρύξεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣΥ, Μπάμπης Χαραλάμπους.

«Να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, προς τους εξαρτημένους που κολυμπούν στη δίνη των ουσιών και της εξάρτησης, ότι μπορούν, προς την πολιτεία που έχει τη δύναμη αλλά πρέπει να έχει και τη θέληση να επεξεργαστεί ειδικά προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης με μακροχρόνιο ορίζοντα που να αφορούν την ανεργία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα, Νίκος Περρός.


Πέτροβας Σπύρος

«Σήμερα αυτή η εκδήλωση οφείλει να είναι αφετηρία για τη δημιουργία ενός ευρύτατου κοινωνικού κινήματος ενάντια στις αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών ουσιών», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Μάστορας, αντιπρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα, αναφερόμενος στη διακήρυξη του ΕΣΥΝ επισήμανε την όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και την ανάπτυξη των αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.

Αντίστοιχα στη Θεσπρωτία εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ. Κυριάρχησε η ερασιτεχνική δημιουργία, η καθοριστική συμβολή νέων ανθρώπων στην επιτυχία των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνανε την προσφορά μουσικών παραδοσιακών σχημάτων, καλλιτεχνών της περιοχής που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό μήνυμα αγωνιστικής στάσης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για ζωή χωρίς ναρκωτικά, έστειλαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες του Συλλόγου «Στοργή» με τον αγώνα δρόμου και τη διεξαγωγή σφαιροβολίας που πραγματοποίησαν, ενώ έγινε και επίδειξη καράτε με παιδιά να δίνουν «χτυπήματα» σε όλα τα ναρκωτικά.

Κεντρικές ομιλίες έκαναν οι Γιάννης Παπάζογλου, μέλος του παραρτήματος ΕΣΥΝ Ηγουμενίτσας, και Θάνος Κανιάρης μέλος της Γραμματείας του ΕΣΥΝ.

Το Σάββατο το πρωί 25 αθλητές - που διέσχισαν κολυμπώντας απόσταση 22 χιλιομέτρων - ξεκινώντας από τη Σαγιάδα και τερματίζοντας στην Κέρκυρα - έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις του διημέρου. Για την ιστορία, πρώτος τερμάτισε ο Στογιανόφσκι Ιλία από την ΠΓΔΜ, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές και άλλους φορείς βραβεύτηκαν σε εκδήλωση σε νυχτερινό μαγαζί της Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά (2014-06-22 00:00:00.0)
Θεριεύοντας ψυχή, σώμα και μυαλό (2012-06-30 00:00:00.0)
Θεριεύοντας ψυχή, σώμα και μυαλό (2012-06-30 00:00:00.0)
Χρέος μας ...η ζωή (2010-06-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ (2008-06-25 00:00:00.0)
Αθλητικό και Πολιτιστικό διήμερο (2006-06-17 00:00:00.0)