Τα τουριστικά...
Τρίτη 15 Αυγούστου 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ είναι αυτή του υπουργείου Τουρισμού που συνεχίζει να κοσμεί τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων!! Δεν πάνε τσάμπα τα λεφτά των φορολογούμενων.

Μιλάμε γι' αυτή που δείχνει ξενοδοχοϋπαλλήλους, υπαλλήλους καταστημάτων και διάφορους εργαζόμενους που σχετίζονται με τον τουρισμό να συναλλάσσονται με τουρίστες, και τη λεζάντα ότι αυτοί (οι εργαζόμενοι) είναι οι πρεσβευτές της Ελλάδας, οπότε πρέπει να είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί.

Θεωρούμε αυτονόητη την ευγένεια στις συναναστροφές των ανθρώπων και όχι μόνον όταν είναι επαγγελματικές. Πλην, όμως, αυτό δε δικαιολογεί την ιδέα της κ. Φ. Πετραλιά να τους εντάξει όλους στο διπλωματικό σώμα. Είναι κάπως περιπαικτικό, πώς να το κάνουμε.

Φανταζόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένας πρεσβευτής, δηλαδή στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, που να αμείβεται με 600 ευρώ το μήνα και να εργάζεται με σύμβαση 2 και 3 μηνών, γιατί έτσι βολεύει τα αφεντικά του.

Είμαστε, επίσης, βέβαιοι ότι κανένας πρέσβης δεν καθαρίζει δωμάτια ξενοδοχείων σε συνθήκες εργασιακής έντασης και χωρίς στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για να πληρώνεται πενιχρά «με το κομμάτι», όπως γίνεται με τις καθαρίστριες των ξενοδοχείων.

Ουδέποτε έχουμε δει πρέσβη να δουλεύει διπλοβάρδια ίσως και κάτι παραπάνω, χωρίς να την πληρώνεται, επειδή ο χώρος εργασίας του βρίσκεται σε τουριστική περιοχή με απελευθερωμένο ωράριο.

Αντιθέτως, όλα τα παραπάνω τα έχουμε δει και συνεχίζουμε να τα βλέπουμε στους εργαζομένους στον τουρισμό και το εμπόριο. Και τις καταστάσεις αυτές τις επιβάλλουν οι κάθε λογής ξενοδόχοι που το υπουργείο Τουρισμού επιδοτεί και διαφημίζει πλουσιοπάροχα.

Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι προτού οι κυβερνώντες μάς κάνουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς και φιλόξενου πνεύματος καλύτερα να κοιταχτούν λίγο στον καθρέφτη. Αν αντέχουν.



Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος (2019-06-20 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας (2019-03-27 00:00:00.0)
Δεν αφήνουν σε «χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και εργοδοσία (2017-09-21 00:00:00.0)
Κοινή ιμπεριαλιστική στρατηγική... (2008-07-02 00:00:00.0)