Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 5 μ.μ.) και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 2.30 μ.μ., προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού. Την κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών, σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, πρέπει να πάρει απάντηση από εμάς τους ίδιους», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο. Οπως υπογραμμίζει, από τη μια, «οι εργοδότες, μέσω του ΣΕΤΕ, περηφανεύονται για τις συνθήκες "ευελιξίας" - ομηρίας στον κλάδο», ενώ, από την άλλη, κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας «προσπαθούν προεκλογικά να κοροϊδέψουν για άλλη μία φορά, με αφορμή την υποχρεωτικότητα της κλαδικής σύμβασης στα ξενοδοχεία αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Στα παραπάνω τα σωματεία και οι εργαζόμενοι αντιπαραθέτουν την εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: Στα ξενοδοχεία οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν αρκούνται στις μεγάλες μειώσεις μισθών και την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας που εμπεριέχει η Συλλογική Σύμβαση, αλλά προβάλλουν νέες απαιτήσεις για ...«υποκατώτατο» μισθό για τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο! Στον Επισιτισμό, χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις για τον κατώτατο μισθό, απλήρωτοι, χωρίς Δώρα - επιδόματα, ενώ ιδιαίτερα στην ειδικότητα του διανομέα πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος σε εργατικά «ατυχήματα».

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, με απόφαση που πήρε μέσα από Γενική Συνέλευση, ανοίγοντας μέτωπο με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας που χρησιμοποιεί κατά κόρον η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ