Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητάνε και τα ρέστα... για την αποκάλυψη του διευθυντικού μηχανισμού που τους στηρίζει!

Το ραβασάκι της εργοδοσίας σε εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, που έχει φέρει στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ
Το ραβασάκι της εργοδοσίας σε εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, που έχει φέρει στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ
Τον διευθυντικό μηχανισμό στα σούπερ μάρκετ που δουλεύει ...ρολόι, παράγει «αντιπροσώπους» και διαμορφώνει συνδικαλιστικές «πλειοψηφίες» (με... «προνομιακές» μάλιστα σχέσεις με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ, κόντρα σε δηλώσεις και ανακοινώσεις συνδικαλιστικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν λίγο πολύ ως... «fake news» και «προβοκάτσιες» τις καταγγελίες για τους αποδεδειγμένα ανοιχτούς διαύλους που διατηρούν με τη μεγαλοεργοδοσία!

«Η συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λουφάξει και να κλείσει το στόμα της, προκαλεί παραπέρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομάδα Βασιλόπουλου, η κυβερνητική παράταξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε όχημα για την ανέλιξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτή που εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την εργοδοσία των super market. Με ένα πλήθος διευθυντικών στελεχών (άνω των 400), σε καθοριστικές θέσεις των επιχειρήσεων, έχουν φτιάξει από κοινού με την εργοδοσία ένα ισχυρό εργοδοτικό μπλοκ μέσα στα σωματεία που πάει όλο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Οσο για την διαβόητη περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης «Μy Market» με το... «χαμόγελο», για την οποία οι ΣΥΡΙΖΑίοι συνδικαλιστές κάνουν τους ανήξερους, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία στο κλαδικό «σωματείο» των σούπερ μάρκετ: «Είναι μία από τους εκατοντάδες διευθυντές που οργανώνουν τις εκλογές, συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ψηφίζουν και ψηφίζονται στα σωματεία των super market, για να εκλέγονται οι αντιπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!», ξεκαθαρίζει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο «σωματείο» δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει ούτε μία ανακοίνωση καταγγελίας μετά τις άθλιες συστάσεις της διευθύντριας στους εργαζόμενους να «χαμογελούν» γιατί έχουν μια δουλειά των 300 ευρώ.

Διαμαρτύρονται οι «εκλεκτοί» της εργοδοσίας...

«Οι "αντιπρόσωποι" συνολικά των σωματείων - μηχανισμών των super market πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό άλλωστε και η εφημερίδα "Αυγή" έχει πάρει εργολαβία να τους δικαιολογεί», εξηγεί το ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζει μάλιστα πως η σύνδεση μεταξύ εργοδοσίας και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ομάδας Βασιλόπουλου έχει αποκαλυφθεί και αποτυπωθεί σε «εσωτερικά σημειώματα» με τα οποία διευθυντές αλυσίδων ασκούν πιέσεις «για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε "εκλογές", ώστε να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς υπέρ της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ».

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει το χαρτί με το οποίο διευθυντές σε καταστήματα της εταιρείας «Μy Market» στη Θεσσαλονίκη «ενημέρωναν» τους εργαζόμενους για τις εκλογές, με υποδείξεις πως «εκεί θα βρείτε τον κ. Κυριακούλια», δηλαδή τον γγ της ΟΙΥΕ, ο οποίος ανήκει στην παράταξη του Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ και «θα σας δώσει τις ανάλογες οδηγίες». Το ...ραβασάκι έκλεινε με τον χαρακτηριστικό επίλογο: «Σε περίπτωση κωλύματος από πλευράς σας παρακαλώ να με ενημερώσετε»... Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ο «συνδικαλιστής» που κατονομάζεται από τους διευθυντές είναι ο ίδιος που «κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και έχει το θράσος να μιλά για προβοκάτσια».

«Στην Αθήνα η αθλιότητα προχώρησε παραπέρα!», προσθέτει το ΠΑΜΕ και περιγράφει πως «όσοι προσέρχονταν στις εκλογές θα έπρεπε να "ενημερώσουν"» όπως και «όσοι είχαν πρόβλημα μετακίνησης». Και στην περίπτωση των αρχαιρεσιών αυτών, οι οδηγίες των διευθυντών ήταν σαφείς και καλούσαν τους εργαζόμενους: «Ψηφίζετε ελεύθερα εκτός από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ», δηλαδή να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτοί οι δύο συνδυασμοί έπαιρναν μέρος στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ