Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τις άδειες των εργαζομένων στην «PwC»

Στο ζήτημα με τις παρανόμως μη χορηγημένες άδειες, καθώς και τον τρόπο αποζημίωσής τους, από την επιχείρηση «PwC», επανέρχεται η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ύστερα και από συνάντηση που είχε με την εργοδοσία.

Οπως σημειώνει το σωματείο, στη συνάντηση τόνισε ότι «σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, αλλά και με αυτούς των συναδέλφων μας, τα χρήματα που πιστώθηκαν στο λογαριασμό τους δεν αντιστοιχούν στο προβλεπόμενο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ποσό (δηλαδή το ποσό του ημερομισθίου τους για όσες μέρες δεν πήραν άδεια, συν το 100% χωρίς τις κρατήσεις του ΕΦΚΑ), και ζητήσαμε να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει γι' αυτό. Η απάντησή τους ήταν πως δεν υφίσταται συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς υπάρχει υπευθυνότητα των ίδιων των εργαζομένων που δεν πήραν τις άδειες που δικαιούνταν...».

Οι εκπρόσωποι του σωματείου, απορρίπτοντας τον εν λόγω ισχυρισμό, επέμειναν ότι «η εργοδοσία θα πρέπει να επανεξετάσει τους υπολογισμούς της και να καταβάλει το προβλεπόμενο στους εργαζόμενους».

Οπως σημειώνει μάλιστα η ΕΛΕΠΑ, «με τον έναν ή άλλον τρόπο η μη πληρωμή των αδειών ή η πληρωμή τους ως bonus έρχεται ως αποτέλεσμα της κατάπτυστης νέας σύμβασης που αναγκάστηκε η πλειοψηφία των εργαζομένων να υπογράψει κάτω από την πίεση της εργοδοσίας. Από την πρώτη στιγμή η ΕΛΕΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης αργά ή γρήγορα θα είχε οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζομένους της "PwC" και σύμφωνα με τα παραπάνω δυστυχώς επαληθεύτηκε».

Το σωματείο απαιτεί: Να δοθούν όλες οι άδειες στους συναδέλφους. Οσες δεν δοθούν να πληρωθούν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη νόμιμη προβλεπόμενη προσαύξηση 100%. Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις κατάπτυστες συμβάσεις εργασίας. 8ωρη - 5ήμερη εργασία. Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στην PwC, σύμφωνα με το σχέδιο ΣΣΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ