Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μαζική αγροτική συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας Κατούνας

Από τη μαζική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας
Από τη μαζική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας
Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη δημοτική κοινότητα Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας και τα γύρω χωριά, έξω από το Κέντρο Υγείας της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, που οδηγεί και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε ο τραγικός θάνατος που βρήκε ένας 63χρονος αγρότης πριν από λίγες μέρες, όταν προσπάθησε να λάβει τις πρώτες βοήθειες από το τοπικό Κέντρο Υγείας, αλλά βρήκε την πόρτα κλειστή...

Την κινητοποίηση χαιρετίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το παραπάνω τραγικό περιστατικό ανέδειξε «την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές Υγείας στην ύπαιθρο και συνολικότερα στο νομό μας, αφού υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και το γεγονός ότι τα αγροτικά ιατρεία των χωριών έχουν υποβαθμιστεί σε γραφεία συνταγογράφησης.

Και προσθέτει: «Τα ασφαλιστικά μας ταμεία, δηλαδή η τσέπη μας, αναλαμβάνουν σε τεράστιο βαθμό τα βάρη του συστήματος Υγείας για νοσηλεία, θεραπείες και φάρμακα, την ώρα που μειώνεται δραματικά η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν η ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες. Ακόμα και στο νοσοκομείο του νομού, οι υπηρεσίες για την υγεία των λαϊκών οικογενειών συνεχώς υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ξοδεύοντας από το υστέρημά τους. Ταυτόχρονα, έχουν πληθύνει στο νομό τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα».

«Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση (...) Απαιτούμε άμεσα την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, με μόνιμο ασθενοφόρο».

  • Για το θέμα των σοβαρών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Κατούνας κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης και Ν. Καραθανασόπουλος, καλώντας τον να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε «να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες (ιατρικό, νοσηλευτικό, οδηγών ασθενοφόρου, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό), για να λειτουργεί το ΚΥ Κατούνας σε 24ωρη βάση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ