Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοινή ιμπεριαλιστική στρατηγική...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΙΟΤΕ οι Αμερικανοί πρεσβευτές λένε και την αλήθεια. Ιδίως όταν αισθάνονται βέβαιοι για την κυριαρχία τους.

Αυτό έκανε και χτες ο νυν Αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπέκχαρντ, λέγοντας πως ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν «διαφορές τακτικής και όχι στρατηγικής».

Αν περιμένετε καμία διάψευση ή αντίδραση της κυβέρνησης (ιδίως μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών) τότε μάλλον θα μείνετε στην αναμονή αιωνίως...

Κι επειδή δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ διαπραγματεύονται τη στρατηγική τους με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, τότε η δήλωση του πρέσβη είναι σαφέστατη.

Η Ελλάδα - προφανώς είπε - στηρίζει τις κεντρικές επιδιώξεις των ΗΠΑ.

Το ποιες είναι αυτές οι επιδιώξεις δε χρειάζεται και πολλή συζήτηση. Τις είδαμε στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σίγουρα θα τις δούμε και αλλού στο μέλλον.

Η «ΝΤΟΪΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ» (αυτή ντε που της πουλάνε τον ΟΤΕ) θα κάνει ό,τι μπορεί «προς όφελος του ΟΤΕ, των καταναλωτών, των εργαζομένων και της οικονομίας».

Την ευφυή πρόβλεψη την οφείλουμε στον υπουργό μας της οικονομίας, τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Γιατί φυσικά οι Γερμανοί γι' αυτό έμπλεξαν σε αυτή την ιστορία. Για να μπορέσουν να μας κάνουν να πληρώνουμε λιγότερους λογαριασμούς και γενικώς να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Τι νομίσατε; Πως έρχονται να αγοράσουν τον ΟΤΕ για να κερδοσκοπήσουν; Μην ακούτε τέτοιες φήμες. Αλλωστε οι πολυεθνικές, ως γνωστόν, δεν κάνουν τέτοια πράγματα.

Και η «Ζήμενς» άλλωστε γι' αυτό μοίρασε 14 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες. Ετσι, γιατί είχε περίσσευμα που δεν ήξερε τι να το κάνει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ