Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ασπίδα» στον πρόεδρο

Την αντίδραση της Χ. Τρικούπη προκάλεσαν αναφορές ότι η οικογένεια Παπανδρέου σχετιζόταν με άτομα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι την περίοδο κατακύρωσης του έργου των καμεροχαφιέδων «C4I» στην εταιρεία SAIC (τους έστησε μαζί με τη ΖΗΜΕΝΣ), άνθρωπος της SAIC επισκέφτηκε δις το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Γ. Παπανδρέου. Επίσης προχτές ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης υπονόησε ότι ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, συνυπήρξε στο ΔΣ του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» με τον επικεφαλής της ΖΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα, Μιχ. Χριστοφοράκο. Καρατζαφέρης και ΛΑ.Ο.Σ. συνέχισαν χτες να εμπλέκουν το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση, «διορθώνοντας» ωστόσο κατάτι τα προχτεσινά, λέγοντας ότι ο Χριστοφοράκος δεν είναι στο ΔΣ του ξενοδοχείου, αλλά γενικός διευθυντής.

Στελέχη της Χ. Τρικούπη καταφέρονταν σε υψηλούς τόνους ενάντια «σε όσους νοσταλγούν και δεν έμαθαν τίποτα από το '65 και το '89, σε όσους προσπαθούν να αγγίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου αμολώντας μελάνι όπως η σουπιά, σε όσους δεν έχουν ούτε το παραμικρό στοιχείο, ούτε τα... αυγά να κατηγορήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κάτι συγκεκριμένο και περιορίζονται σε υπονοούμενα και εκβιαστικά σχόλια, σε όσους - για τους δικούς τους λόγους - παίζουν με ευκολία το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και συγκάλυψης της κυβέρνησης».

Επισήμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «σκηνοθετημένη ιστορία, η οποία επιχείρησε να βάλει στο κάδρο τον κ. Παπανδρέου», ότι «όσα ακούσαμε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» και για «κατασκευή αυτής της υπόθεσης». Διέψευσε δε ότι έγιναν συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη μιλώντας για «μία προανάκριση δεκαοχτώ μηνών, μία προανακριτική διαδικασία η οποία ήταν καθοδηγούμενη, χειραγωγούμενη, μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από διαρροές σε διάφορες κατευθύνσεις». Πρόσθεσε ότι «ο αρμόδιος εισαγγελέας, κ. Αθανασίου, επιλέγει να την κλείσει άρον άρον (...) τη στιγμή που διαφαίνονται ευθύνες για εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης». Οτι «η κυβέρνηση και, διά μέσου αυτής η Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια (...) Ενδιαφέρεται για να συγκαλύψει την αλήθεια, για να κουκουλώσει το ζήτημα».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη δημοσιοποίηση του ονόματος υπουργού της ΝΔ που φέρεται να ταξίδεψε παρέα με τον Χριστοφοράκο στο εξωτερικό. Προφανής η προσπάθειά τους να δείξουν ότι το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ (ελέω αποκαλύψεων Τσουκάτου).

Βέβαια φαίνεται όλοι τους να είχαν εικόνα του τι συνέβαινε. Χαρακτηριστικές οι χτεσινές δηλώσεις της Α. Διαμαντοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας»: «(...) για να μην πάμε σε μια μαζική υποκρισία, όλο αυτό το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων είναι μια ιστορία η οποία θεωρούνταν κάτι σαν ένα δεδομένο, το οποίο όμως ποτέ δε συζητιότανε με τον τρόπο και με την ένταση που συζητιέται σήμερα λόγω των συγκεκριμένων γεγονότων (...) όλοι είχαμε και έχουμε ευθύνες έτσι, πολλές φορές λέμε ποιος έχει πολιτική ευθύνη, όλοι. Εγώ τι να πω, ότι την προηγούμενη περίοδο ήμουν στις Βρυξέλλες (σ.σ.: ως επίτροπος) και δεν έχω ευθύνη, δεν ήξερα τι γινόταν;»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικός ο διάδοχος του Χριστοφοράκου (2010-06-05 00:00:00.0)
Φτύστε τους! (1) (2010-05-28 00:00:00.0)
Από τις μίζες στα «δωράκια» (2010-03-05 00:00:00.0)
«Ζήμενς» (2010-01-30 00:00:00.0)
Βουτηγμένοι μέχρι την κορυφή στη λασπομαχία (2009-06-04 00:00:00.0)
«Φουσκώνουν» το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ» (2009-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ