Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επαφές για Μεσανατολικό

Η πολιτική της κυβέρνησης στο Μεσανατολικό, δηλαδή η ενεργός συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή, αναδείχτηκε κατά τις επαφές που είχε χτες ο Κ. Καραμανλής με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε διαδοχικά στο Μέγαρο Μαξίμου τον Εχούντ Μπάρακ και τον Μαχμούντ Αμπάς, που συμμετέχουν στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά μετά το πέρας των συνομιλιών δεν έγιναν δηλώσεις. Στη συνάντηση με τον Ε. Μπάρακ συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας Β. Μεϊμαράκης, γεγονός που υποδηλώνει ότι συζητήθηκαν και πιο συγκεκριμένα θέματα, όπως η πρόσφατη ισραηλινή άσκηση στην Ελλάδα, με στόχο την προετοιμασία για επίθεση στο Ιράν. Δηλώσεις δεν έγιναν ούτε μετά τις αντίστοιχες συναντήσεις που είχε νωρίτερα η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη.

Σήμερα ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον εγκάθετο πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, που χτες απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τον Καρ. Παπούλια. Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιρακινό «πρόεδρο» δήλωσε: «Σας παρακολουθώ, θαυμάζω το κουράγιο σας και ελπίζουμε πάρα πολλά από την προσωπική σας συμβολή στο μεγάλο πρόβλημα του Ιράκ». Από την πλευρά του ο κ. Ταλαμπανί προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί το Ιράκ, λέγοντας «ήρθα σε ένα συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και είμαι πολύ χαρούμενος να ενισχύσω τις σχέσεις του Ιράκ με την Ελλάδα, με αυτή τη συνάντηση μαζί σας και με τον κ. πρωθυπουργό. Το Ιράκ γνωρίζει μια περίοδο ασφάλειας και σταθεροποίησης, γι' αυτό έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε τη χώρα μας». Ο Ιρακινός πρόεδρος είπε ακόμη ότι στόχος του είναι να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιράκ σε όλους τους τομείς, πολιτικούς, κοινωνικούς, πετρελαϊκούς, οικονομικούς, εμπορικούς και μορφωτικούς. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια που πρόσφερε στο Ιράκ, «μετά την απελευθέρωσή του από τη δικτατορία». Ο Καρ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Ταλαμπανί και υπερασπίστηκε τη «φιλοαραβική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ