Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Από τις μίζες στα «δωράκια»

Με την εξέταση του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, ο οποίος έκανε την προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ από το 2006 μέχρι το 2008, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τη δωροδοκία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής.

Ο εισαγγελέας είπε ότι αμέσως μόλις έφτασαν στα χέρια του παραστατικά που έδειχναν ότι ο τότε επικεφαλής της «ΖΗΜΕΝΣ» Μ. Χριστοφοράκος δώριζε διάφορες οικιακές συσκευές σε πολιτικά πρόσωπα, ενημέρωσε τον προϊστάμενό του και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Η άποψη, ανέφερε, όλων (και η δική του) ήταν ότι τα δώρα αυτά δε στοιχειοθετούν ποινική ευθύνη υπουργών ώστε να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Π. Αθανασίου είπε ότι έκανε καλά τη δουλειά του, προσθέτοντας ότι με τα μέσα που είχε έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ολοκληρώσει την έρευνα. Αφησε αιχμές ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δε συνεργαζόταν μαζί του σχετικά με την προσκόμιση στοιχείων που αφορούσαν συμβάσεις του οργανισμού με τη «ΖΗΜΕΝΣ» και είπε ότι μπορεί και τώρα να ασκηθούν διώξεις για απιστία εάν αποδειχθεί ότι ο ΟΤΕ υπέστη ζημιά από τη σύμβαση της ψηφιοποίησης.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να σταθεί κατηγορητήριο κατά του Μ. Χριστοφοράκου για απάτη σχετικά με το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών C4I, είπε ότι από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο δε μιλάει καθαρά για το εάν έπαθε ζημιά από τη σύμβαση, η κατηγορία της απάτης είναι έωλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ