Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: «Γενική απεργία αύριο Παρασκευή. Συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις (...) το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία, κάθε σωματείο, όλη την εργατική τάξη σε γενική απεργία την Παρασκευή 5 Μάρτη (...) η εργατική τάξη έχει χρέος να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται. Το οφείλει στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις επόμενες γενιές» (το θέμα κορυφαίο στην πρώτη σελίδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Μοιραία και πένθιμη η χθεσινή μέρα, που όμοιά της δεν γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος. Τη γνωρίζει όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε εισοδηματική πολιτική, που όχι μόνο δεν δίνει καμιά αύξηση, αλλά προβλέπει 30% περικοπές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ»: «Είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν πίσω από κάθε κρίση μια ευκαιρία για αλλαγές και τομές που θα ανοίξουν νέους δρόμους. Η Ιστορία τούς έχει δικαιώσει πολλές φορές ως τώρα. Θα είναι μέγιστη αδικία για τον ελληνικό λαό, αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να δικαιωθούν και αυτήν τη φορά» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ: «H ελληνική κοινωνία αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ πρέπει να αντιμετωπίσει με υπομονή την ανατροπή κεκτημένων δεκαετιών και να αναπροσαρμόσει τις ανάγκες της στις νέες δυνατότητες. Aντιδράσεις είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και το ζητούμενο είναι να μην ξεφύγουν και δημιουργηθούν χειρότερα δεινά από εκείνα που ήδη μας ταλαιπωρούν» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ: «Ο πρωθυπουργός οφείλει όμως τώρα να πάρει εξίσου τολμηρές αποφάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές, αξιοποίηση του πλούτου του Δημοσίου, άνοιγμα των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων, ενίσχυση παραγωγικότητας, κατάργηση της γραφειοκρατίας που απαιτείται για κάθε επένδυση. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, προκειμένου η οικονομία να αρχίσει να κινείται και να παραχθεί πλούτος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ