Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουν καημό για την ΕΕ

Με περισσή υπερηφάνεια, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε προχτές μια ακόμα πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ν. Χουντή (ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό δελτίο Τύπου, με δικές τους υπογραμμίσεις): «Παράνομη η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να ορίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως επόπτη της εφαρμογής των μέτρων "σταθερότητας" της ελληνικής οικονομίας καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, με Ερωτήσεις του, που κατέθεσε προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή της Ευρ. Ενωσης. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του, ο Ν. Χουντής παραθέτει την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ της 11.2.2010, με την οποία η Ελλάδα ετέθη υπό τριμερή εποπτεία: "Η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των συστάσεων σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και θα προτείνει τυχόν απαραίτητα πρόσθετα μέτρα, στηριζόμενη στην εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)".

Στη συνέχεια της Ερώτησής του, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι: "Η αναφορά στο ΔΝΤ στην ανωτέρω απόφαση του Συμβουλίου δημιουργεί ένα επικίνδυνο θεσμικό προηγούμενο, αφού με αυτόν τον τρόπο διορίζεται το ΔΝΤ ως συνεποπτεύουσα αρχή, μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα" και συνεχίζει: "Πρώτον, ούτε στο άρθρο 126 της Συνθήκης (που είναι το πιο λεπτομερές άρθρο της) ούτε στο προσαρτώμενο Πρωτόκολλο (αριθ.12) "σχετικά με την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος" ούτε σε άλλα νομικά κείμενα της ΕΕ δεν προβλέπεται η συμμετοχή του ΔΝΤ ή άλλου διεθνούς οργανισμού σε αυτές τις εποπτικές διαδικασίες. Και, δεύτερον, μια τέτοια συμμετοχή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, έστω καταχρηστικά, μόνο αν το κράτος - μέλος ζητούσε επισήμως τη συνδρομή του ΔΝΤ". Καταλήγει καλώντας την Επιτροπή και το Συμβούλιο να εξετάσουν αν "η ανωτέρω αναφορά στο ΔΝΤ από το Συμβούλιο παραβιάζει τις Συνθήκες, αφού δημιουργεί ένα νέο θεσμικό και πολιτικό προηγούμενο χωρίς να έχει ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία».

Την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός στη χώρα μας σφυροκοπιέται ανελέητα από το κεφάλαιο σαν τάξη και τις διακρατικές του ενώσεις, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί μήπως η ΕΕ χάσει την πρωτοκαθεδρία της στο χτύπημα των εργαζομένων και παρεισφρήσει στις δομές της το ΔΝΤ! Ανησυχεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μήπως οι συνθήκες της ΕΕ παραβιάζονται, επειδή ο ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός ζητάει τη συνδρομή του άλλου για να πετσοκόψει δικαιώματα και κατακτήσεις! Σε τελική ανάλυση, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους εργαζόμενους και το λαό να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα στην εφαρμογή των συνθηκών της ΕΕ, στις οποίες βασίζονται τα αντιλαϊκά πακέτα που προωθεί η κυβέρνηση! Εχουν καημό για την Ευρωζώνη και τη σωτηρία της, επειδή ακριβώς έχουν διαλέξει ιμπεριαλιστή και θέλουν και ο λαός να κάνει το ίδιο, αντί να παλέψει για να πετάξει από το κεφάλι του τη δράκα εκείνων που του ρουφάνε το αίμα, με μαζική αντιιμπεριαλιστική πάλη. Αυτός είναι ο ρόλος των οπορτουνιστών. Και όσο βαθύτερη γίνεται η κρίση και οι ανταγωνισμοί, τόσο περισσότερο βγαίνουν στην επιφάνεια οι στρατηγικές στοχεύσεις τους, που αντιστρατεύονται απροκάλυπτα τα λαϊκά συμφέροντα.


Περ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυταπάτες για την ΕΕ (2011-12-04 00:00:00.0)
Θεσμολαγνεία και παραλλαγή (2010-06-11 00:00:00.0)
Την ΕΕ σαν τα μάτια τους (2010-05-26 00:00:00.0)
Αγωνία για την ...κοινοτική νομιμότητα (2010-04-29 00:00:00.0)
Θέλουν το λαό στον ντορό του κεφαλαίου (2010-03-24 00:00:00.0)
Η άλλη Ευρώπη (2009-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ