Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημοσιογραφική αθλιότητα

Η αθλιότητα ορισμένων δημοσιογράφων, από αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να δεχτούν αγόγγυστα την ολοκληρωτική λεηλασία των εισοδημάτων τους, ξεπερνάει κάθε όριο. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που με τη μεγαλύτερη ευκολία και θράσος «πουλάνε» τόσο χοντροκομμένα ψέματα, που αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν στις μέρες μας να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη όσων τους ακούν ή τους διαβάζουν.

Το παράδειγμα με τον Χρ. Κώνστα, αυτόν που κάνει σχόλια για την οικονομία στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, είναι από τα χαρακτηριστικά. Ο τύπος, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχετικά σχεδιαγράμματα, την παραμονή της ανακοίνωσης των μέτρων έφτασε στο σημείο να ...εξηγήσει ότι η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο επειδή το 2009 το κονδύλι για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ήταν κατά 13 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο απ' ό,τι το 2007!!!

Το ...«αποκλειστικό ρεπορτάζ» ήταν ψευδές από την αρχή μέχρι τέλος. Για ενημέρωση των τηλεθεατών του ΑΛΤΕΡ, να σημειώσουμε ότι με βάση τα αναλυτικά στοιχεία των κρατικών προϋπολογισμών των αντίστοιχων χρόνων το κονδύλι για τους μισθούς το 2007 ήταν όλο κι όλο 15,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 διαμορφώθηκε στα 18,3 δισ. ευρώ.

Αύξηση, λοιπόν, στη διετία υπήρχε, η οποία όμως δεν ήταν 13 όπως έλεγε το ρεπορτάζ, αλλά λιγότερο και από 3 δισ. ευρώ, διαφορά που υποδηλώνει «πάγωμα» των μισθών αν υπολογίσουμε ότι και ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε, και το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση, και ο πληθωρισμός του 2009 ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2007.

Κι όμως. Αντί ο εν λόγω δημοσιογράφος να αναρωτηθεί πώς οι εργαζόμενοι τα βγάζουν πέρα με μειωμένους ουσιαστικά μισθούς, αξιοποίησε το κατασκευασμένο του ρεπορτάζ για να πείσει ότι είναι αναγκαίο να μειωθούν ακόμα παραπέρα οι μισθοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ