Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Με τα ίδια τους τα λόγια...

«Η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Σε πολλές χώρες έγινε αυτό. Τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».

*

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες και είναι του Αμαντέου Αλφατάζ. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, του κυρίου Ολι Ρεν...

***

«Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα αφορούν στο δημοσιονομικό της πρόβλημα για το 2010. Ωστόσο θα χρειαστούν και νέα μέτρα το 2011 και 2012».

*

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες, στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα» και είναι του Ολι Ρεν, αυτοπροσώπως...

***

«Παρακολουθούμε τις κρίσεις που κάνουν οι εταίροι μας, η Επιτροπή, ο ξένος Τύπος και δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δείχνει ότι είμαστε προς τη θετική κατεύθυνση και ότι αναγνωρίζουν τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε, αλλά και την αποτελεσματικότητά μας. Οσο για τον αρμόδιο επίτροπο κ. Ρεν (...) συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση για το 2011 και 2012. Εμείς γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με βάση τις εκτιμήσεις μας και τις αξιολογήσεις μας, παραθέτουμε τις λύσεις, τις προτάσεις μας και προχωράμε. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά και τα όρια αντοχής του εισοδήματος του πολίτη αλλά και το πού και πόσο πρέπει να φτάσουμε ως προς τη λήψη συμπληρωματικών αποφάσεων».

*

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες και είναι του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, του κ. Γιώργου Πεταλωτή.

***

Συμπέρασμα:

Οποιος σήμερα δε φωνάξει, αύριο θα είναι αργά.

Οποιος τούτη τη στιγμή λουφάξει για «να διαφυλάξει τα μισά», αύριο θα του τα πάρουν όλα.

Οποιος από τώρα δεν ενωθεί σε ένα λαϊκό ποτάμι αποφασισμένο να τους σταματήσει, σε λίγο θα τον ισοπεδώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ