Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τρέχουν να κρυφτούν

Η απόφαση της ΠΑΣΚ να ματαιώσει την απεργία του κλάδου στις 17 του Φλεβάρη, επικαλούμενη «την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας», και ενώ ήταν ήδη γνωστά τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων. Σε αρκετές περιοχές, εργαζόμενοι στις Εφορίες μαζεύουν υπογραφές καταγγέλλοντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του κλάδου τους και παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις κόντρα στον εφησυχασμό και την αδράνεια που θέλει να επιβάλει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Σ' αυτή την κατεύθυνση εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για «τη στάση της ΔΑΣ», προκειμένου να τα βάλει δηλαδή με τις αγωνιστικές δυνάμεις που αποκαλύπτουν τον πυρήνα της επίθεσης και πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων. Τίποτα όμως δε λέει για όσα επικαλέστηκε τη μέρα της απεργίας καλώντας τους εργαζόμενους να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια επειδή αυτό επιβάλλει η κατάσταση της οικονομίας. Δηλαδή, η αγωνία του κεφαλαίου να γλιτώσει την κερδοφορία του.

Προσπαθώντας μάλιστα να γλιτώσει την οργή που μεγαλώνει ενάντια στη στάση της και μη μπορώντας να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα και τα αιτήματα που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, καταφεύγει σε χυδαίο αντικομμουνισμό. Ετσι προσπαθεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός να κρύψει ότι υπηρετεί τους εργοδότες όπως τα πιστά σκυλιά τον αφέντη τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ