ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεσμευμένοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν και τη μεθοδευόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών

Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006

Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ είναι συνένοχοι για τα ήδη αυξημένα όρια στην ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών. Τώρα επιχειρούν να τα επεκτείνουν και άλλο
Σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η νέα έκθεση της Κομισιόν για το ασφαλιστικό δεν αποκαλύπτει μόνο το βαθιά αντιδραστικό - ταξικό πρόσωπο της ΕΕ. Αποκαλύπτει και τους αληθινούς στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού έχουν δεσμευτεί για τα χειρότερα μέτρα που προβλέπει η νέα έκθεση, ιδιαίτερα για τις γυναίκες (5 χρόνια αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των εργαζόμενων γυναικών στο Δημόσιο) και τους νέους εργαζόμενους.

Τα στοιχεία της ΕΕ είναι διάτρητα, γιατί αντιμετωπίζουν την εργατική δύναμη που παράγει τον πλούτο ως κόστος. Το κριτήριο της πολιτικής της είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Τα αντιδραστικά μέτρα που "προτείνει" είναι προαποφασισμένα και είναι αυτά που απαιτεί η πλουτοκρατία.

Η γήρανση του πληθυσμού που επικαλούνται (ΕΕ, πλουτοκρατία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι πρόσχημα. Κρύβουν ότι ο παραγόμενος πλούτος είναι τεράστιος, την αλματώδη αύξηση της παραγωγικότητας, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τη μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν την πραγματικότητα κατάματα, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να λάβουν τώρα τα μέτρα τους.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα με τη συνεργία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την εφαρμογή των ήδη αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει τα δυο αυτά κόμματα (1993 και 2002) και με τη νέα πιο σφοδρή αντιασφαλιστική καταιγίδα που ετοιμάζουν. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι: Ολοκληρωτική απόρριψη των νέων αντιδραστικών μέτρων, καθώς και των νόμων που έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνοδευμένη με ταυτόχρονη αποδυνάμωση αυτών των κομμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση στρατηγικού χαρακτήρα (2011-01-14 00:00:00.0)
Με τα ίδια αντιδραστικά υλικά η «νέα αρχή» (2009-09-03 00:00:00.0)
Χέρι χέρι στις κρίσιμες για το κεφάλαιο αποφάσεις (2007-09-02 00:00:00.0)
Σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ (2007-07-21 00:00:00.0)
Στο δρόμο των αντιδραστικών αλλαγών (2006-12-19 00:00:00.0)
«Αντιπολίτευση» στο πεδίο των εντυπώσεων (2005-07-06 00:00:00.0)