ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό για το ΤΣΜΕΔΕ

Πλατύ κάλεσμα του Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα στη συγκέντρωση της Πέμπτης για το Ασφαλιστικό

Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006

Από παλιότερη κινητοποίηση των μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Στην κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, αύριο Πέμπτη στις 9.00 π.μ. μπροστά στο ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4) καλεί το Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα για το Ασφαλιστικό.

Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι το νομοσχέδιο για το ΤΣΜΕΔΕ που προωθεί η κυβέρνηση, αυξάνει υπέρογκα τις εισφορές των ασφαλισμένων, μειώνει την κύρια σύνταξη, σε σχέση με το προβλεπόμενο ύψος της, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προωθεί την ατομική ευθύνη κάθε Μηχανικού για την ασφαλιστική του κάλυψη, μειώνοντας την κρατική και την εργοδοτική συμμετοχή.

Το Συντονιστικό που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των δυνάμεων της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους Μηχανικούς να προτάξουν τις ανάγκες τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, στον αντίποδα των επιλογών της ΕΕ και της κυβέρνησης για την επιβολή της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Καταδικάζει την ηγεσία του ΤΕΕ, που με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΝ προωθεί ενεργά τις κυβερνητικές επιλογές. Αποκαλύπτει τους ψεύτικους φίλους των εργαζόμενων Μηχανικών, όπως η ΠΑΣΚ και η «Αριστερή Συσπείρωση» που άνοιξαν το δρόμο στην κυβερνητική επίθεση αποδεχόμενοι το πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, με αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, καθώς και την πρόσδεση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής.

Το πλαίσιο πάλης

Το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους Μηχανικούς να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:

Τέλος, τονίζεται ότι η συμπόρευση με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτήσει ο αγώνας προοπτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάξεις και περίθαλψη που να καλύπτουν τις ανάγκες (2017-03-04 00:00:00.0)
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται! (2016-01-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση μηχανικών για το Ασφαλιστικό (2013-06-23 00:00:00.0)
Ωρα μάχης για το Ασφαλιστικό (2006-12-02 00:00:00.0)
Ωρα αντεπίθεσης των εργαζόμενων μηχανικών (2006-10-28 00:00:00.0)