Εγκλήματα, τιμωρίες και αμφιβολίες
Τρίτη 1 Αυγούστου 2000

Σκηνή από την ταινία «Εγκλημα και τιμωρία», που θα προβάλει ο ALPHA στις 21.05
Καλό μήνα. Πρώτη έχουμε σήμερα και αναρωτιόμαστε πώς θα αντέξουμε τις υπόλοιπες τριάντα μέρες. Δηλαδή, εμείς που μείναμε να φυλάμε την Ακρόπολη. Ας είμαστε καλά στην υγεία μας και κάτι θα γίνει. Θα ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα για να δούμε τι θα δούμε.

Από το STAR στις 22.00 «Ντάρκμαν» του Σαμ Ράιμι.

Πρόκειται για μια ταινία φαντασίας με μαύρο χιούμορ, με θαυμάσια σκηνοθεσία, μια ταινία επηρεασμένη από τα Κόμικς, που, όμως, βλέπεται με ενδιαφέρον για τους φίλους του είδους. Ενας επιστήμονας της Γενετικής καταφέρνει το όνειρο της ζωής του: Να κατασκευάσει ένα είδος συνθετικού δέρματος. Ομως, δυστυχώς, το ίδιο βράδυ, μια συμμορία κακοποιών εισβάλλει στο χώρο του και τον ανατινάζει. Ο ίδιος θα σωθεί από θαύμα, αλλά είναι εντελώς παραμορφωμένος. Στο νοσοκομείο θα του κάνουν τρομερές ενέσεις για να μην αισθάνεται τους φρικτούς πόνους και θα του αφαιρέσουν ακόμη και τους νευρώνες. Κάποια μέρα θα επιστρέψει στο εργαστήριό του, θα τελειοποιήσει τις έρευνές του και θα καταφέρει να διαλέγει τη μορφή που θέλει και θα τη «φοράει» για ένα μικρό διάστημα. Αυτό είναι κάτι που τον βοηθά για να κάνει το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί: Να πάρει εκδίκηση. Με το Λιαμ Νίσον.

Από τον ALPHA στις 21.05 «Εγκλημα και τιμωρία» του Μπράιαν Ντενέχι. Μια μέτρια ταινία, που, τέλος πάντων, βλέπεται, θα κάνει το αργόσυρτο βραδάκι του Αυγούστου λιγότερο πληκτικό. Ο ντετέκτιβ Τζακ Ριντ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας τριών Ρώσων μεταναστών στο Σικάγο, ενώ όλες οι υποψίες στρέφονται σε μια συμμορία δωδεκάχρονων αγοριών. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης και η Λίντα Κάρτερ.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Ποιος σκότωσε την Τζόι Μόργκαν» του Τζον Λιουέλιν. Πρόκειται για ένα θρίλερ μυστηρίου, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπάσιντζερ.. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Ο Δρ Τρέντον είναι ερωτευμένος με την παιδική του φίλη Λόρι, με την οποία σχεδιάζει να παντρευτεί. Μια μέρα, εντελώς απροσδόκητα, η γυναίκα των ονείρων του, του ανακοινώνει τον αρραβώνα της με το συνάδελφο και φίλο του, τον Ματ. Καθώς οι μέρες κυλάνε, η Λόρι βρίσκει ένα ερωτικό γράμμα προς τον Ματ από κάποια άγνωστη, την Τζόι Μόργκαν. Μέσα στο φάκελο υπάρχει μια διεύθυνση και ένα κλειδί. Ο Ματ διαψεύδει όλες τις κατηγορίες και διατείνεται ότι θα φέρει την ίδια την Τζόι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ομως, η Τζόι βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες βαραίνουν φυσικά τους και τρεις. Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ποιος είναι; Ας το ανακαλύψετε μονάχοι σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αποψινές επιλογές (2011-06-30 00:00:00.0)
Αγώνας ...δρόμου (2010-04-20 00:00:00.0)
Η σύγκρουση (2007-01-23 00:00:00.0)
Αγεφύρωτες σχέσεις (2005-11-17 00:00:00.0)
Edison (2005-07-29 00:00:00.0)
Οι σαμποτέρ του Χίτσκοκ (2002-09-21 00:00:00.0)