Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΛΑΣΕ ΧΑΛΣΤΡΟΜ
Αγεφύρωτες σχέσεις

Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζένιφερ Λόπεζ
Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζένιφερ Λόπεζ

Η ταινία δεν είναι εναντίον του ανθρώπου, γενικά! Αντίθετα, είναι μια ταινία που πονάει τον άνθρωπο! Ομως, αυτό στην τέχνη, και στη ζωή, δε φτάνει! Η τέχνη και η ζωή απαιτούν περισσότερες εξηγήσεις. Ζητάνε επιστημονικές ερμηνείες των φαινομένων!

Η ταινία του Λάσε Χάλστρομ μοιάζει με μια ελληνική τραγωδία, αλλά δεν είναι τέτοια! Ο κεντρικός ήρωας, όπως ο Κρέοντας ας πούμε, κατατρώγεται από τις εγωιστικές και εξουσιαστικές αντιφάσεις του. Ομως, ετούτος ο Αμερικανός «φίλος» είναι η σκιά του Κρέοντα! Τα ζητήματα που τον απασχολούν είναι πολύ μικρής εμβέλειας. Είναι τελείως προσωπικά και, επομένως, πολύ μερικά.

Με «μερικά» προβλήματα, βέβαια, δεν προκύπτει ανθρώπινη τραγωδία! Αυτό που προκύπτει είναι, στην καλύτερη περίπτωση, όπως στη συγκεκριμένη, ένα οικογενειακό μελό. Ενα οικογενειακό μελό, το οποίο αποζητά φιλική κατανόηση. Κυρίως γιατί εμφορείται από «αγνές» προθέσεις!

Δεν μπορούμε, πάντως, να μη σημειώσουμε τις παρουσίες του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, του Μόργκαν Φρίμαν και, γιατί όχι, της Τζένιφερ Λόπεζ και του Ντέιμιαν Λιούις! Αλλά και την αντιτουριστική - και αντιπροπαγανδιστική - επαρχιακή Αμερική. Την Αμερική των απλών, και αρρωστημένα απλοϊκών, ανθρώπων!

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζένιφερ Λόπεζ, Ντέιμιαν Λιούις και η μικρή Τζος Λούκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ