Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΒΕΝΤΚΕ
Σχέδιο πτήσης

Εάν υποτεθεί πως δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, και σε ενδιαφέρουν τα θρίλερ (δεν καταλαβαίνω, βέβαια, το λόγο γιατί!), τότε το «Σχέδιο Πτήσης», είναι από τις πιο αξιοπρεπείς απόπειρες! Δεν είναι βίαιο, δεν είναι χυδαίο και, επίσης, διαθέτει και αρκετή αληθοφάνεια! Αλλά και αξιοπρόσεχτη κινηματογράφηση!

Κάποιοι τύποι, θέλοντας να αποσπάσουν χρήματα από κάποια αεροπορική εταιρία, σχεδιάζουν μια αεροπειρατεία! Σκοτώνουν κάποιον, και μέσα στο φέρετρό του, το οποίο μεταφέρεται από τη Γερμανία στην Αμερική, τοποθετούν βόμβες. Το φέρετρο κλείνεται στα «σωθικά» του αεροπλάνου, (οι αρχές δεν ψάχνουν, λένε οι δημιουργοί, τα φέρετρα! Εμείς, βέβαια, ξέρουμε πως ψάχνουν και τις κάλτσες μας)! Σε κάποια δεδομένη στιγμή, όταν αυτοί κρίνουν, θα απειλήσουν!

Οι αεροπειρατές, λοιπόν, ενοχοποιούν τη γυναίκα του δολοφονημένου! Η οποία, γυναίκα, έχει γνώσεις για τη διαρρύθμιση του αεροπλάνου. Πράγμα που την καθιστά αρκετά ένοχη! Το σασπένς είναι έντονο, παρότι η ταινία γυρίστηκε σχεδόν ολόκληρη στο εσωτερικό ενός αεροπλάνου! Με την εξέλιξή της η αγωνία απλώνεται και κατά συνέπεια κορυφώνεται! Ο καλοπροαίρετος, και λίγο λάσκος, βέβαια, θεατής, αποδέχεται άκριτα τα δρώμενα και αναδεύεται ανήσυχος στην καρέκλα του.

Στο τέλος, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, όλα μπαίνουν στη θέση τους! Οι θεατές, αφού φάνε και μια μακαρονάδα στη γειτονική πιτσαρία, γυρίζουν «ευχαριστημένοι» στην εστία τους και όλα μοιάζουν σαν να μην έφυγαν ποτέ από το σπίτι τους! Σα να είδαν ένα μικρό ακίνδυνο και άσφαιρο εφιάλτη.

Παίζουν: Τζούντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσγκάαρντ, Σον Μπιν, Ερικα Κρίστενσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ