Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΖΑΚ ΟΝΤΡΙΑΝ
Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου

Είναι άνευ λόγου και σημασίας να «ξαναγυρίσει» κάποιος μια ταινία, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν αποτέλεσε σταθμό στον παγκόσμιο κινηματογράφο! Δε βλέπω το λόγο, γιατί να το κάνει! Και, επίσης, δε βλέπω το λόγο, γιατί ο θεατής να μπει στην αίθουσα!

«Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου», του Ζακ Οντριάν, δεν εξήγησε γιατί ξανα-γυρίστηκε. Ούτε, πολύ περισσότερο, τι καινούριο συνεισέφερε στην τέχνη και τον πολιτισμό, απ' ό,τι η ταινία του Τζέιμς Τόμπακ, «Fingers», με πρωταγωνιστή τον καλό ηθοποιό Χάρβεϊ Καϊτέλ! Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει, πως η ίδια η ταινία δεν αξίζει κάποιας προσοχής! Κυρίως, για την ερμηνεία του σημερινού κεντρικού ήρωα! Του Ρομέν Ντουρί! Αλλά, και ιδιαίτερα, για τα πιανιστικά μουσικά κομμάτια που ακούγονται!

Ομως, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η ζωή έχει γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα σήμερα! Οι ήρωες πρέπει να είναι πιο σύνθετα άτομα. Δε γίνεται πια πιστευτό πως ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης, ένας κυνικός κομπιναδόρος μπορεί να πάσχει για την κλασική μουσική και τη δημιουργία! Τα πράγματα, πια, έχουν μορφοποιηθεί! Και σχηματοποιηθεί. Ο κτηματομεσίτης έχει εθιστεί στην αγοραπωλησία! Για να γίνει κάτι άλλο, πράγμα που είναι μπορετό, θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Κάτι που δε γίνεται στην ταινία!

Παίζουν: Ρομέν Ντουρί, Νιλς Αρεστρούπ, Λιν Νταν Φαμ, Εμανουέλμ Ντεβός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ