ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά
Τετάρτη 25 Απρίλη 2007

«Για να μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους», «για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά», η ΚΝΕ λέει «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Αυτή τη φορά παρεμβαίνει με πολιτιστικές εκδηλώσεις, σήμερα είναι η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων που γίνονται στο ΣΥΡΜΟ.

Σήμερα, οι εκδηλώσεις ανοίγουν μ' ένα δρώμενο, στις 9.30 μ.μ., από την ομάδα κρουστών του ανοιχτού θεραπευτικού προγράμματος εφήβων ΕΞΑΝΤΑΣ του ΚΕΘΕΑ. Στις 10 μ.μ. ακολουθεί συναυλία με το λαϊκορεμπέτικο συγκρότημα «Λόγου Χάριν» του ανοιχτού θεραπευτικού προγράμματος ΔΙΑΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ.

Αύριο, Πέμπτη οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με νεανικό πάρτι στις 10.30 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η μουσική σκηνή «Συρμός» βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Κολωνού και Οδυσσέως, πλ. Καραϊσκάκη) και η είσοδος στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ κοστίζει, συμβολικά, 3 ευρώ.

Στην Ικαρία

Οι Δήμοι Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών της Ικαρίας σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Μονάδα Αμεσης Πρόσβασης του Θεραπευτικού Προγράμματος «Νόστος» και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Εξάντας» του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) διοργανώνουν «Εβδομάδα Πρόληψης και Επικοινωνίας για τις Εξαρτήσεις», από την Παρασκευή 27 του Απρίλη έως και τις 3 του Μάη με στόχο την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής παρέμβασης η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης θα είναι σταθμευμένη στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κηρύκου (27-29 του Απρίλη), στην κεντρική πλατεία του Ευδήλου (30 του Απρίλη μέχρι το απόγευμα της Πρωτομαγιάς) και στο Πολιτιστικό Κέντρο στις Ράχες (από το απόγευμα της Πρωτομαγιάς μέχρι το μεσημέρι της 3ης του Μάη). Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης θα λειτουργεί ως ενημερωτικό περίπτερο με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και θα παρέχει τη δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής στους ενδιαφερόμενους. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σε φαρμακεία, εμπορικά καταστήματα, καφετερίες και δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον το εξειδικευμένο προσωπικό της Συμβουλευτικής Μονάδας Αμεσης Πρόσβασης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συλλόγους γονέων σχολείων, σε μαθητές, καθηγητές, δασκάλους, συλλόγους νέων, σε επιστημονικό προσωπικό και στο στρατό.

Στη Νίκαια

O Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού και ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας - μέλη της ΟΓΕ, διοργανώνουν κοινή εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) με θέμα: «Οχι στα ναρκωτικά, Ναι στη ζωή». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μπουντούρογλου, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν από το Σύλλογο Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος ΙΘΑΚΗ και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Θεραπευτικού Προγράμματος 18 ΑΝΩ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά (2017-06-20 00:00:00.0)
Ανάγκη να δίνονται επιστημονικές απαντήσεις για την τοξικοεξάρτηση (2016-03-25 00:00:00.0)
Σήμερα η επιστημονική ημερίδα του ΕΣΥΝ (2010-05-28 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2008-06-21 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2008-06-20 00:00:00.0)
Ανοίγουν μέτωπο στη ναρκω-κουλτούρα (2007-04-24 00:00:00.0)