ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταδικάσουμε τους πολιτικούς υπεύθυνους για τη λεηλασία των Ταμείων

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 15 Μάη

Παρασκευή 4 Μάη 2007

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των οικοδόμων της Αθήνας για την κλαδική Σύμβαση
Πλατύ κάλεσμα στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου να απεργήσουν μαζικά την Τρίτη 15 Μάη και να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, απευθύνει με την απεργιακή της προκήρυξη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Η ταξική Ομοσπονδία σημειώνει την ανάγκη να καταδικαστούν οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν την κύρια ευθύνη για την καταλήστευση των Ταμείων, τους αντιασφαλιστικούς νόμους, τις συντάξεις πείνας, τις υποβαθμισμένες παροχές και να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι συντάξεις και παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

«Για μας είναι συνένοχοι και οι δύο στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των ασφαλισμένων», σημειώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «η αλλαγή του υπουργού Απασχόλησης δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τη ΝΔ. Είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Ούτε οι κραυγές του ΠΑΣΟΚ το απαλλάσσουν από τις ευθύνες της πολιτικής που άσκησε σαν κυβέρνηση, γιατί διατήρησε και πολλαπλασίασε τους αντιασφαλιστικούς νόμους, γιατί με νόμους άνοιξε την πόρτα του τζόγου στο χρηματιστήριο».

Ατράνταχτα στοιχεία

Ειδικά για τα αποθεματικά, στην ανακοίνωση παρουσιάζονται ατράνταχτα στοιχεία που καταδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τις πολιτικές που ευθύνονται για την καταλήστευση των Ταμείων των εργαζομένων:

Είναι αδίσταχτοι!

Παρουσιάζοντας τα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι «προετοιμάζουν σφοδρή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Είναι αδίσταχτοι». Και καλώντας τους οικοδόμους να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, σημειώνει:

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τα παιχνίδια του δικομματισμού. Αποφασιστικά να καταδικάσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα κόμματα που τις στηρίζουν και τις προωθούν. Να καταδικάσουμε τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να παλέψουμε για την αποδυνάμωση των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μαζικών ταξικών αγώνων και ριζικών ανατροπών υπέρ των εργαζομένων, οργανώνουμε την πάλη μας, παίρνουμε μέτρα για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την κλιμάκωση του αγώνα μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα λεηλασία στα αποθεματικά των Ταμείων (2013-04-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-10-13 00:00:00.0)
Σφυρίζουν κλέφτικα για τα αποθεματικά (2008-10-08 00:00:00.0)
Τους ξεσκέπασαν οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ (2007-08-19 00:00:00.0)
Πολιτική ...επενδυτικού ρίσκου από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2007-04-15 00:00:00.0)
ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ των εργαζομένων τα κυβερνητικά μέτρα (2007-03-21 00:00:00.0)