Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αποπροσανατολίζει η κυβέρνηση

Τις ξόβεργες του αποπροσανατολισμού στήνει, για μια φορά ακόμη, η κυβέρνηση και με αφορμή την παρουσίαση ενός νέου συστήματος για την αντιμετώπιση των «μαϊμού» συντάξεων, επιχειρεί να κρύψει την επίθεση που εξαπολύει στους συνταξιούχους και στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τη διαιώνιση αυτού του προβλήματος και της όποιας παραβατικότητας υπάρχει (...) η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει δεκάδες δισ. ευρώ από το πρόσφατο «κούρεμα» του χρέους, από το διαχρονικό τζογάρισμα των αποθεματικών τους, από την καταλήστευσή τους από τους καπιταλιστές που τους έδιναν οι κυβερνήσεις τα αποθεματικά για να τα κάνουν κεφάλαιο, αναγκάζοντάς τα να δανείζονται ακριβά από τις τράπεζες για τις δικές τους ανάγκες, αλλά και από τα ίδια τα χρέη του κράτους στα Ταμεία.

Τεράστιες οι απώλειες για τα ταμεία

Με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή το 2008 είχαν αποκαλυφθεί οι τεράστιες απώλειες από τη δέσμευση των αποθεματικών των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τον αναγκαστικό νόμο 1611/1950. Μόνο για την περίοδο 1951 - 1975 οι απώλειες υπολογίστηκαν σε 58 δισ. ευρώ. Με το νόμο 2076/1992 πήραν από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και το 20% των αποθεματικών τους και τα έπαιξαν στο Χρηματιστήριο. Με το Ν. 2676/1999 το ποσοστό αυξήθηκε σε 23%. Μόνο για την περίοδο 1999 - 2002 η ζημιά απ' αυτόν τον τζόγο ξεπέρασε τα 3,5 δισ. ευρώ. Αλλα 2 δισ. προστέθηκαν στη ζημιά μέχρι το 2002 επειδή η κυβέρνηση δεν απέδωσε στα Ταμεία την κρατική χρηματοδότηση. Και ο κακός χαμός ολοκληρώθηκε με το «κούρεμα» του χρέους, όπου το ένα μετά το άλλο τα Ταμεία πήραν ειδοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι πλέον δε διαθέτουν δεκάρα σχεδόν.

Τεράστιο και το κέρδος των καπιταλιστών

Η κυβέρνηση (...) την ίδια στιγμή:

Απαλλάσσει τους εργοδότες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας από το ΙΚΑ 1,3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία τα προσθέτουν στα κέρδη τους.

Μειώνει τους μισθούς με νομοθετική πράξη κατά 22% και 32%, με συνέπεια το ΙΚΑ να χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αντιμετωπίζει την εισφοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 2,5 δισ. ετησίως. Συνεχίζει τις χαριστικές ρυθμίσεις σε βάρος του ΙΚΑ και υπέρ των επιχειρήσεων που χρωστάνε βεβαιωμένες οφειλές.

Το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού είναι πέρα για πέρα κάλπικο και άκρως παραπλανητικό» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ