ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Η δύναμη του ΚΚΕ είναι και δική σας δύναμη»
Σάββατο 21 Ιούλη 2007

Βλέμματα γεμάτα πένθος και οργή. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η επικίνδυνη μάχη για το μεροκάματο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο Πέραμα, φθάνει η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Οι δυο μεταλλεργάτες που έγιναν κάρβουνο στο δεξαμενόπλοιο «AILSA CRAIG» είναι «εδώ». Τριγυρνούν συνέχεια στο μυαλό των συναδέλφων τους μαζί με τους άλλους νεκρούς της Ζώνης, που δολοφονήθηκαν, για να θησαυρίζουν πάνω στα πτώματά τους οι εφοπλιστές. Είναι «εδώ» όλα τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι «εδώ» οι νεκροί της εργατικής τάξης. Είναι «εδώ» αυτοί που χάνονται στα «ατυχήματα», με βάση τη χυδαία ερμηνεία του δικομματισμού, που αναπαράγει τη φωνή του κεφαλαίου, τη φωνή των εγκληματιών.

Το ΚΚΕ είναι κοντά τους, όταν κρέμονται στον αέρα, για να φτιάξουν τα βαπόρια, όταν βρίσκονται στα αμπάρια, για να τα επισκευάσουν. Είναι κοντά τους στην εντατικοποίηση της δουλιάς και τις άθλιες συνθήκες, είναι κοντά τους σε κάθε αγώνα τους. Η Αλέκα Παπαρήγα, με λίγα μεστά λόγια, περιγράφει τη σχέση του Κόμματος με τους εργάτες της Ζώνης: «Οι κομμουνιστές καθημερινά είναι στο πλευρό σας γιατί είμαστε ένα κομμάτι δικό σας και ακριβώς η δύναμη του ΚΚΕ είναι και δική σας δύναμη». Δυο συγκεντρώσεις, η μια πριν περάσουν απέναντι, στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας, η άλλη μπροστά απ' το πλοίο «Flory». Οι εργάτες παρακολουθούν με προσοχή τις ομιλίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παίρνει το λόγο ο πατέρας ενός νεκρού εργάτη, στη συνέχεια ένας μετανάστης, ένας εργάτης. Μεταφέρουν αυτό που έχουν μέσα τους, τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος που υποφέρει μα δεν το βάζει κάτω. Παλεύει.


Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνοδεύουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτές του Κόμματος, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και ο Γιάννης Δεληγιάννης, πρόεδρος της Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών.





ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για ΚΚΕ ισχυρό (2024-05-28 00:00:00.0)
Αυτό είναι το περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται η ΝΔ και σιγοντάρουν τα άλλα κόμματα (2023-05-30 00:00:00.0)
Ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη του δύναμη (2012-01-03 00:00:00.0)
Με νέα δύναμη και ευθύνη (2007-09-29 00:00:00.0)
«Η γνώση είναι δύναμη» (2007-02-18 00:00:00.0)
«Η γνώση είναι δύναμη»! (2007-02-15 00:00:00.0)