Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη του δύναμη

Ο Σύλλογος Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος» είπε το Σάββατο τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Παραδοσιακές κεφαλονίτικες μελωδίες πλημμύρισαν το πρωί του Σαββάτου την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς η χορωδία του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος» έψαλε τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Η χορωδία, εκτός από παραδοσιακά κάλαντα της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, τραγούδησε και άλλους παραδοσιακούς σκοπούς. «...Στην Κέρκυρα μας πάνε, να μας κρεμάσουνε, κι εμείς θα τραγουδάμε μέχρι να φτάσουμε...», ένα απ' τα τραγούδια που είπαν, που «έρχεται» από το 1849 και την εξέγερση της Σκάλας, την αντίσταση των ριζοσπαστών Επτανήσιων.

Ο Παναγιώτης Λυκούδης, πρόεδρος του Συλλόγου, εξέφρασε εκ μέρους του ΔΣ την εκτίμησή τους για τους αγώνες του ΚΚΕ, αδιάλειπτους για περισσότερα από 90 χρόνια και σήμερα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. «Συνεχίστε τον ωραίο σας αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγρότες, τους μαθητές - φοιτητές, τις γυναίκες και όλους, ελπίζουμε να ευοδωθεί, να φουντώσει και λουλούδια να δώσει», είπε, απευθυνόμενος στην Αλ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αφού συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη της χορωδίας, στα οποία προσφέρθηκαν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθώς το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011 και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η μαχητική, μαζική οργάνωση των εργαζομένων, η αντεπίθεση με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα ίδια τα μονοπώλια, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά βασανιστικά και ανυπόφορα. Εμείς θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ