Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Κήρυκας της συναίνεσης που ματώνει το λαό

Υπερασπίστηκε τα νέα βάρβαρα μέτρα και χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ

Κήρυγμα συναίνεσης και υποταγής του λαού στην εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική, αποτέλεσαν οι πρωτοχρονιάτικες παρεμβάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, καθιστώντας σαφές ότι επιδιώκει και αυτός τη μακροημέρευσή της.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Καρ. Παπούλιας αυτοανακηρύχθηκε εγγυητής της «αναγκαίας συναίνεσης» και συστράτευσης μεταξύ των αστικών κομμάτων για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων, καλώντας έμμεσα το λαό να υποταχθεί στην εφαρμοζόμενη πολιτική. «Εκείνο που έχει αξία είναι να δεσμευθούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της κοινής μας μοίρας, ότι θα κάνουμε το καλύτερο για τους πολλούς και θα το κάνουμε γρήγορα», τόνισε, αναφερόμενος συγκεκριμένα σε «κυβέρνηση, κόμματα, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συνδικαλιστές, πνευματικό κόσμο, επιχειρηματική τάξη, κρατικούς λειτουργούς».

Επισήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος προσωπικά «θα είναι εγγυητής αυτής της αναγκαίας συναίνεσης». Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου επισημαίνοντας ότι «με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου έγινε ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο». Συμμετέχοντας στον κυρίαρχο εκβιασμό σε βάρος του λαού, ζήτησε επίσης «το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη να είναι αρραγές», γιατί, όπως είπε, «έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες, ιδιαίτερα για τους αδύναμους». Σε ό,τι αφορά τα επόμενα πακέτα μέτρων, ο Καρ. Παπούλιας χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα «να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα», γιατί «μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση».

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά την υποβολή ευχών για το νέο έτος, εκτίμησε ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου έχει υπάρξει μια εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης λέγοντας ότι «έχουμε μια ύφεση, έχει κατακάτσει κάπως ο κουρνιαχτός». Μάλιστα, αποδοκίμασε τον «πόλεμο» που γίνεται από διάφορα ΜΜΕ, όπως είπε, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τα μέτρα που παίρνει, γιατί «είναι πολλά τα χρήματα, τα οποία πρέπει να πάρουμε»... Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε πρόθυμος να βοηθήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ